Вінницький Регіональний центр сучасного мистецтва Галерея «Арт-Шик» запрошує на відкриття виставки «Юрій Клеменьєв (1961-2016). Виставка пам’яті», яке відбудеться 14 вересня о 17.00. Усі представлені на виставці твори художника знаходяться в приватних колекціях.

У вересні 2016 року не стало сучасного українського художника – Юрія Клементьєва. Ця виставка пам’яті організована однодумцями і поціновувачами таланту митця. Виставка покликана відобразити пошуки й експерименти художника, його внутрішню філософію. Пластична мова Юрія Клементьєва, його індивідуальність світовідчуття дозволила сформувати цілісний простір кольору та лінії, емоцій і творчих одкровень – територію абстракції.

 Виставку пам’яті вінницького абстракціоніста Юрія Клементьєва відкриють у четвер

Чисте полотно для Клементьєва було об’єктом для виразу власних емоцій, засобами були кольори, а уява – його знаряддям. Художник Юрій Клементьєв, використовуючи обмежену кількість кольорів, послуговується багатьма техніками накладення ґрунту, вкладає в картину всього себе, творить власний світ на полотні. За допомогою експресивності ліній та кольорів, ритміки геометризованих зображень він подає власне осмислення реальності, концентруючи увагу глядача на першоелементах пластичної мови, синтезує дійсність по-своєму, імпульсивно висловлюючи своє бачення, використовуючи полотно як поле для постійних експериментів.

 Виставку пам’яті вінницького абстракціоніста Юрія Клементьєва відкриють у четвер

Юрій Клеменьєв (1961 р. Козятин, Вінницька область - 2016 р. Вінниця) закінчив Кишинівське художньо-педагогічне училище ім. І. Рєпіна (1988), художньо-педагогічне відділення. Член НСХУ (2000). Член молодіжного об’єднання СХ Молдови (1988), учасник творчих груп «Ескадрон» (1989 - 1992) і «Фантом» (1990 - 1994). Приймав участь у групових виставках з 1988 року. Персональні виставки: 1994р. (концертний зал «Плеяда»), 2009р. - «Де-факто» («Арт-Шик»), 2010р. - «Полігон» («Арт-Шик»), 2011р. - «Фантоми» («Арт-Шик»).



Переглядів: 2708
Поширень: 0