Другий день фестивалю Vinnytsia Adolph Sax Festival 2017 пройшов у атмосфері навчань. Всі події відбувались у гостинному креативному просторі «Артинов»: майстер-класи дали солісти New Age Quartet Артем Голоднюк та роман Фотуйма, а після того на сцені відбувся годинний концерт цих майстрів, а також Данила Довбиша та презентація нового твору у виконанні Іллі Васячкіна.

З кількох міст країни приїхали на майстер-класи до кращих саксофоністів, які напередодні вразили вінничан чудовою концертною програмою, даючи старт фестивалю. Дівчата й хлопці, зовсім маленькі і юні старанно переймали майстерність, а професіонали підбадьорювали учнів й допомагали їм зрозуміти секрети гри на інструменті, який колись вигадав Адольф Сакс.

Концерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що грає

На початку невеличкого концерту соло-саксофоністів прозвучало одразу кілька різних творів Йоганна Себастьяна Баха у перекладі для саксофона. Ведучій концерту Євген Попель навіть відмітив «Як жаль, що Бах не дожив якихось сто років до винайдення саксофону. Тоді б він, певно, написав більшість творів саме для нього».

Концерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що грає

Концерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що граєКонцерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що грає

Роман Фотуйма грав серед інших твір сучасного українського композитора Володимира Рунчака – п’єсу для саксофону соло «Homo ludens». Павло Барабащук зіграв відомий твір Крістіана Лоба «Джунглі». Але найбільш вражаючою у цей вечір вийшла прем’єра від Іллі Васячкіна. Твір сучасного голландського авангардного композитора Якоба тер Велдуіса (краще відомого як Jacob TV) «Grab it!» написаний для тенор-саксофону у супроводі записаних голосів з документального фільму про увязненних. Цей твір один з символів нової електроакустичної музики і саксофоніст з Хмельницького (та учень Алана Крепена) презентував його дуже достойно.

Концерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що грає

Вже сьогодні Четвертий Міжнародний фестиваль саксофонної музики ім. Адольфа Сакса продовжиться концертом у стінах філармонії. О 18.30 на сцену вийдуть Роман Фотуйма (Київ), Ілля Васячкин (Брюссель), Артем Голоднюк (Київ) та Євген Попель (Вінниця).

Концерт «Саксофон Соло»: «Homo ludens» або Людина, що грає



Переглядів: 2422
Поширень: 0