Загалом цей унікальний проект, що став сплавом творчої енергії поета, музикантів та відео-артистів, складається з трьох частин. Назва триптиху „Самогон. Цинамон. Абсент” сповнена метафор, зрозуміти які можна під час занурення у багатогранність звуків та образів.

До Вінниці завезуть „Цинамон”

Вони створюють на сцені магічне дійство з музики та слів, приправлене нетривіальним візуальним рядом. Це медитація, що музикою, словом та зображенням занурює у особливий стан. Тексти Юрія Андруховича зі збірки «Екзотичні птахи та рослини» у виконанні автора завдяки музикантам з польського гурту «Karbido» отримали несподівану музичну форму. Вона є поєднанням досконалої стриманості традиційного радіо-спектаклю з енергетикою пост-року. VJ-група «КУБ» та агенція «АртПоле» спеціально для «Цинамону» готують відео-проекцію, що супроводжуватиме виступ.

«Цинамон» є другою частиною триптиху «Самогон. Цинамон. Абсент» і, відповідно, другим проектом, здійсненим у такому складі. Перша спільна робота — «Самогон» — півтора роки з успіхом була представлена в Україні — вона зібрала зали в Києві, Львові, Дніпропетровську, Ужгороді та Тернополі. Проект також мав потужне медіа-висвітлення і тривале обговорення в Інтернет-спільноті. Детальніша інформація про нього є, зокрема, на www.artpole.org/events/adrukh.html.

«Цинамон» (детальніше тут: http://www.artpole.org/events/cynamon-cd.html) виник у мандрівній студії звукозапису: альбом народжувався в Утрехті, Дрогобичі, Варшаві та Вроцлаві, партію ударних частково записували у швейцарському Гальденштайні, а деякі звукові простори було схоплено на вулицях Єрусалиму і Гонконгу. Перше виконання напрацювань до «Цинамону» відбулося під час Міжнародного фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі в травні 2008-го, адже саме творчості Шульца проект завдячує своєю назвою.

До Вінниці завезуть „Цинамон”

Натхнені позитивним сприйняттям дебютного «Самогону» автори спланували цинамоновий тур по шести українських містах: проект почують в Івано-Франківську, Львові, Вінниці, Одесі (19 квітня), Дніпропетровську та Києві. До української прем’єри «Цинамону» (польська відбулася у серпні минулого року й отримала схвальні відгуки як преси, так і публіки) заплановане українськомовне видання альбому «Цинамон» із додатком «Індія».

Учасники проекту:

  • Юрій Андрухович (Україна),
  • гурт «Карбідо» (Польща): Іґор Ґавліковський, maot (Марек Отвіновський), Томаш Сікора
  • спеціальний гість: перкусіоніст Петер Конрадин Цумтор (Швейцарія),
  • VJ-група «КУБ» (Україна)

Тур відбувається за співфінансування Польського інституту в Києві, Інституту Адама Міцкевича, Швейцарської культурної фундації «ПроГельвеція». Транспортний партнер — компанія «Заммлер Україна». АртПоле також дякує за підтримку проекту міському голові Івано-Франківська Віктору Анушкевичусу та Управлінню культури Івано-Франківської обладміністрації, Управлінню культури і туризму Львівської міської ради і Міського Палацу культури ім. Гната Хоткевича, Головному управлінню у справах преси та інформації Вінницької ОДА і Вінницькому прес-клубу, клубу EXIT і Magix Box (Одеса).

Щодня ми перетравлюємо силу силенну інформації, атакують наші вуха, очі, мізки. Проект „Цинамон” пропонує те, що варто чути та бачити. 17 квітня у Вінницькому обласному музично-драматичному театрі о 18.00 розпочнеться психоделічна вистава „Цинамон”. Ще більше цікавого про „Цингамон” читайте отут: http://www.artpole.org/events/cynamon-cd.html

Вся інформація щодо квитків за телефоном 050 193 2423.


Переглядів: 4400
Поширень: 0