Вже традиційно участь у ньому візьмуть як вінницькі дизайнери, так і столичні. Серед гостей фесту будуть актриса Руслана Писанка, хореограф Олег Жезл, дизайнери Олена Даць, Соболєва-Вронська, лауреат конкурсу та конкурсу «Україна має таланти» Віктор Андрійченко, гурт «С.К.А.Й» та інші.

Початок фестивалю моди запланований на 14-ту годину. Він буде складатись із трьох блоків. Організатори розповідають, що у кожній частині буде свою родзинка. На вінницькому подіумі будуть представлені не лише вишукані сукні на усі випадки життя, а й домашній одяг. Директор Галереї «ІнтерШик» Людмила Бушинська, яка підготувала колекцію саме домашнього одягу, розповідає, що дуже важливо, щоб жінка і у власній оселі мала приємний зовнішній вигляд, який буде радувати око і чоловіка, і дітей. У її колекції будуть елементи етнічного стилю, що на сьогодні досить актуально і модно.

Представить свою нову колекцію на фестивалі «Вінницький подіум «Весна-літо 2010» і знаний дизайнер Олександр Очеретний. Він уже відкрив таємницю і розповів, що його сукні будуть у японському стилі. Дизайнер готується представити на розсуд глядачів вишуканий жіночий одяг із якісного шовку у яскравих кольорах. Колекцію демонструватимуть професійні моделі з Києва, які беруть участь у елітних показах мод. Також на сцену театру в ексклюзивній сукні від Олександра Очеретного вийде відома телеведуча і актриса Руслана Писанка.

У фестивалі візьмуть участь не лише професійні дизайнери, а й початківці. Свої роботи представлять студенти ДПТ НЗ «Вінницький центр профтехосвіти технологій та дизайну». Директор цього навчального закладу Лариса Ворона вважає, що така можливість проявити себе і показати витвори своїх рук на широкий загал не лише гарний досвід для студентів, а й популяризація цього виду професії серед молоді. Адже дизайнер-модельєр на сучасному ринку праці є досить затребуваною професією, але молодь не так часто прагне оволодіти майстерністю крою і шиття.

Окрім цього, в рамках фестивалю та благодійної акції «Подаруй любов», на подіум вийдуть вихованці Прибузької школи-інтернату. Шість дівчаток віком від 13 до 15 років продемонструють колекцію одягу в якості моделей. Спеціально для кожної дитини створений індивідуальний імідж та ексклюзивний одяг, який пошили майстри ПП «Грація». Юні моделі демонструватимуть одяг під пісні у живому виконанні гурту «С.К.А.Й». Ідея залучати дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей до участі у фестивалі виникла у засновниці школи модельної майстерності «GRACE» Катерини Просяннікової. Вона вже певний час займається із дівчатами школи-інтернату і хоче, щоб вони позбулись комплексів та відкрились, аби потім змогли себе реалізувати у житті. Крок на сцену - це крок всупереч своєму страху до нових вражень та емоцій, і це може повністю змінити життя дитини, вважає Катерина Просяннікова.

Начальник управління споживчого ринку та послуг міської ради Сергій Кудлаєнко каже, що на фестивалі буде багато цікавих і оригінальних моментів. Втім, сюрпризи дизайнерів, які готують колекції на фестиваль, він не став розкривати. Лише запевнив, що гарний настрій та відчуття естетичної насолоди усім учасникам і глядачам фесту гарантований.


Переглядів: 3844
Поширень: 0