У Вінниці  за участі начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького та представників релігійних організацій області відбулась прес-конференція з нагоди святкування Різдва Христового за Юліанським календарем.

Святкові Богослужіння з нагоди Різдва Христового за Юліанським календарем звершуватимуться 6 та 7 січня в усіх православних, греко-католицьких та протестантських храмах області. Представник УПЦ о.Владислав Демченко запросив вінничан як Новорічну, так і Різдвяну ніч провести в молитві, адже у Вінницьких храмах уже стало доброю традицією опівночі 1 та 7 січня звершувати Божественні Літургії.

Як Вінниччина готується до відзначення Різдвяних свят

Разом з тим, секретар Вінницької єпархії УПЦ анонсував проведення 13 січня Фестивалю Різдвяні дзвіночки, який уже десятий рік поспіль відбувається у м. Вінниці. Цьогоріч, починаючи з 8 січня, подібний захід відбудеться в усіх районних центрах Вінницької єпархії. За даними секретаря єпархіального управління УПЦ КП Ігоря Сіранчука, в усіх храмах єпархії Богослужіння відбуватимуться як завжди 6 січня - Всенічне Бдіння та 7 січня – Святкова Літургія. Окрім того, о.Ігор запросив вінничан приєднатися до Різдвяних колядок, які 9 січня лунатимуть в Храмі Нерукотворного Образа Ісуса Христа в м. Вінниці за участю хору «Берегиня».

Протопресвітер Вінницького протопресвітерства УГКЦ Микола Дуркалець розвовів, що в усіх греко-католицьких храмах Різдвяні служби звершуватимуться традиційно 6 і 7 січня.

Розпочали святкувати Різдво Христове 25 грудня релігійні громади християн віри євангельської. Так, єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви ХВЄ Михайло Якобчук зазначив, що релігійні громади розпочали святкування ще 25 грудня та завершать 9 січня.

За даними старшого пресвітера Вінницького обласного об’єднання Української Церкви ХВЄ Василя Любчака віряни церков у дні Різдвяних свят зосереджують свою діяльність на справах милосердя, відвідуючи будинки пристарілих та сімейного типу з подарунками у вигляді символічних «Сумок Самарянина».



Переглядів: 2049
Поширень: 0