9 січня відбулося чергове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення обласного мистецького проекту «Різдво в Буші».

За повідомленням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка на святі кожен район матиме змогу представити свої світлиці з вертепами та виробами народних умільців. Також гостям свята запропонують майстер-класи від відомих майстрів народних ремесел. Супроводжуватиметься дійство різдвяним концертом. "З урахуванням погодних умов та віддаленістю місця проведення заходу, розпочнеться він об 11 годині та триватиме до 15-тої. На свято запрошені всі охочі жителі Вінниччини та й України загалом».

Цієї суботи вінничан запрошують на мистецький проект "Різдво в Буші"

Під час свята на території державного історико–культурного заповідника «Буша» буде організовано чергування пожежних та швидких машин, поліцейських підрозділів, а також облаштовано намети для обігріву та харчування гостей свята.

За інформацією головних організаторів проекту, очікується 25 колективів-учасників в середньому по 15 чоловік та понад тисячу присутніх зі всієї області.

Нагадаємо, дійство відбудеться 13 січня, з 11 години ранку в с. Буша Ямпільського району, на території державного історико–культурного заповідника «Буша». На гостей проекту «Різдво в Буші» чекатимуть виставково-різдвяні світлиці від районів та ОТГ з вертепами та виробами народних умільців: прикрасами з природних матеріалів (глини, соломки, очерету, тіста, дерева, бісеру тощо).

Цієї суботи вінничан запрошують на мистецький проект "Різдво в Буші"

Майстри народних ремесел запропонують гостям свята майстер-класи із гончарства, лозоплетіння, різьби по дереву, вишивки, бісероплетіння.

У різдвяному концерті плануються виступи фольклорних співочих та обрядових гуртів районів (ОТГ) з виконанням пісень та обрядів зимово-різдвяних свят – Різдва, Маланки, Василя, Водохреща.



Переглядів: 2385
Поширень: 0