“Пори року, або Yes I can” – перша інклюзивна вистава, участь у якій беруть дівчата з порушенням опорно-рухового апарату. У Вінниці прем’єра запланована на 18 лютого.

У дійстві беруть участь понад 100 осіб – це професійні танцівники, співаки, сурдоперекладачі та люди поважного віку.

Тетяна Чистякова, хореограф-постановник вистави: “Ми покажемо усі пори року – це різдво, сніг і мудрість взимку. Це щебетання пташок і розквіт навесні. Це карнавальні запальні танці влітку. На сцені будуть і танцівники з колективу Болеро і сурдоперекладачі, які будуть жестами супроводжувати пісню і буде 12 пар, яким за 50. Вони танцюватимуть вальс і танго

Репетиції у дівчат із центру “Гармонія” тривають понад рік. Готують вісім різних танців. Тренування проходять двічі на тиждень. Труднощів із рухами не виникає — розповідає танцівниця Світлана Петріщева. Дівчина мріє про велику сцену та участь у професійних конкурсах.

Найменша учасниця вистави — Яна Верба. Проблеми з опорно-руховим апаратом у неї з’явилися у тримісячному віці. У хореографічній постановці буде виконувати танець “Десь по світу” у супроводі хору.

Яна Верба: “Мені найбільше подобаються бальні танцю, бо там яскравий одяг і рухи. Я також спілкуюсь зі старшими дівчатами й вони мене вчать робити баланс. Це коли стаєш на колесі й треба не впасти. Я мрію і надалі танцювати

Посил вистави – добро, радість, легкість та жага до життя. Мета спектаклю — надихнути людей з інвалідністю вірити в себе та впевнено йти до мети. Сценічний перфоменс можна буде переглянути 18 лютого у театрі імені Садовського.



Переглядів: 2263
Поширень: 0