До кінця квітня у Вінницькому обласному художньому музеї триває персональна виставка Володимира Михайловича Овраха, члена Вінницької обласної організації Національної спілки художників України, заслуженого художника України.

Володимир Оврах - виставка "З Україною в серці"Володимир Оврах народився у м. Миргороді на Полтавщині 10 лютого 1953 року. Закінчив відділення художньої кераміки Миргородського керамічного технікуму ім. М.В.Гоголя (1972, диплом з відзнакою) та Львівський державний інститут декоративного та прикладного мистецтва (нині Львівська академія мистецтв, 1977). 1984р. прийнятий до Національної Спілки художників України. Член правління Вінницької обласної організації Національної Спілки художників України. Учасник республіканських, всесоюзних та міжнародних виставок, живописно-графічних пленерів, симпозіумів. Твори майстра є власністю Міністерства культури та Спілки художників України, зберігаються у художніх музеях Києва, Переяслав-Хмельницького, Вінниці, приватних вітчизняних та зарубіжних колекціях.

Особливістю живопису Володимира Овраха є надзвичайно тонке поєднання уявного та реального, сивої давнини та сучасності. Тонке відчуття кольору дозволяє художникові виявити на полотні найтонші нюанси, передати мінливі відтінки настрою твору. Своєрідною є й живописна техніка художника: він любить працювати мастихіном, вдало використовує пастозні мазки, які утворюють на поверхні полотна легкий рельєф, що створює враження вібруючого повітря.

Виставка Володимира Михайловича Овраха "З Україною в серці"

Виставка носить назву „З Україною в серці”. Представлені на ній роботи різняться за тематикою і змістом, образністю та гармонією настроїв, їх відзначають енергійні образні вирішення, яскраво відточена колористика, потужний етнічний характер. Всього до уваги глядачів представлено 23 роботи, які складають основу творчого доробку художника за останні роки.

Адреса музею: вул.. Соборна, 21. Контактний телефон: 35-20-25. Вартість входу на виставку – 5 грн.


Переглядів: 6493
Поширень: 0