Сьогодні, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій».

Захід проводиться щороку в одній з областей України з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря. Головна мета свята – вшанування пам’яті поета та художника Тараса Шевченка на місцевому рівні, а також знайомство жителів регіонів з творчим доробком літераторів та художників з України і з-за кордону.

Розпочинаючи засідання Ігор Івасюк зазначив: «Сьогодні у нас чергове засідання оргкомітету з підготовки та проведення міжнародного Шевченківського свята. Сьогодні нам необхідно більш детально проговорити всі заплановані заходи, аби забезпечити його проведення на високому організаційному рівні. На Вінниччині свято триватиме з 24 по 26 травня. Протягом цих трьох днів заплановано на площі біля пам’ятника Шевченку поетично-пісенний вінок від учасників і гостей свята, а також виставка творів народного мистецтва міста і області».

Наприкінці травня на Вінниччині відбудеться Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято

Цьогоріч Вінниччина прийматиме поетів, літераторів, художників та митців з усієї України, а також з інших країн, зокрема Монголії, Польщі, Росії, Білорусі, Естонії і навіть Японії.

Окрім того, в рамках свята заплановано відкриття виставок, зустріч учасників свята зі студентською молоддю, проведення літературно-мистецьких вечорів та театралізованого дійства «Борітеся – поборете!»

Наприкінці травня на Вінниччині відбудеться Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято

Урочисте відкриття Міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» заплановано на 24 травня у Вінницькій обласній філармонії імені М. Леонтовича.

Під час засідання члени оргкомітету обговорили важливі питання, пов’язані із організацією та проведенням свята в м. Вінниці: концепцію заходу, зустріч делегацій, розміщення гостей, організацію медіа-заходів та творчих зустрічей делегацій із читачами й глядачами, студентською молоддю тощо.



Переглядів: 2109
Поширень: 0