Вже п\'ятий рік поспіль, на початку травня, у Вінниці проводитиметься Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Окрім вінницьких танцюристів у фестивалі братимуть участь хореографічні ансамблі з Китаю, Польщі, Росії, Молдови та Білорусі, а також колективи з Хмельницького та Києва.

Як повідомив заступник міського голови Микола Гунько, цього року кількість учасників, які приїдуть до Вінниці з інших країн та міст України становитиме понад 230 чоловік. Найчисельніша делегація буде представлена зразковим ансамблем танцю «Ровесник» з м. Воронеж (Росія). Білорусь на «Барвінковому кружалі» презентує заслужений аматорський колектив «Зубрьонок», артистам якого аплодували глядачі країн Прибалтики, Грузії, Бельгії, Чехії та інших країн. Також на ювілейний фестиваль завітає дитяче ревю «Sylaba» з Польщі. Його колектив останнім часом регулярно гастролює в Італії та часто виступає з професійними виконавцями. Також у програмі фестивалю заплановано виступи вихованців художнього училища Xiamen з Китайської Народної республіки та фольклорного ансамблю аутентичних пісень і танців «Дрокієній» з Молдови. Примітно, що польський та китайський колективи будуть представлені винятково дівочим складом учасниць.

Окраси фестивалю додасть також дитяча хореографічна школа при Національному заслуженому академічному ансамблі танцю імені Павла Вірського, яка цьогоріч святкуватиме 18-тиріччя з часу заснування. Найкращі представники школи дивуватимуть вінничан своїми колоритними та яскравими хореографічними номерами.

Також у програмі фестивалю заплановані виступи народного ансамблю «Подолянчик» з Хмельницького та низки вінницьких колективів. Зокрема, народних ансамблів танцю «Барвінок», «Радість», «Подоляночка», «Джерельце», «Сонечко» та «Непосиди».

За словами директора Центру хореографічної освіти «Барвінок» Петра Бойка, головною метою проведення фестивалю є створення дружньої атмосфери для всіх його учасників з різних країн. «Тепло дитячої душі до рідного краю не можливо виміряти нічим, - вважає Петро Бойко. - Усі свої почуття до Батьківщини діти виражають за допомогою співу та танцю. Досить приємно, що учасники минулих фестивалів досі спілкуються з вінницькими дітьми та підтримують дружні стосунки».

Загалом у фестивалі народної хореографії візьмуть участь 14 танцювальних колективів, серед них і закордонні колективи, і колективи Вінниччини. «Ми завжди відкриті для дитячих колективів, - зізнається Микола Гунько. - За допомогою «Барвінкового кружала» з\'явилася можливість підняти дитячу хореографію на вищий рівень, зміцнити авторитет нашого міста та підтримувати дружні стосунки із багатьма країнами світу».

Сьомого травня об 11:30 у театрі ім. Садовського відбудеться церемонія відкриття V Міжнародного дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало». Наступного дня, восьмого травня, об 11:30 вихованці Центру хореографічної освіти «Барвінок» вітатимуть гостей фестивалю та ветеранів Великої вітчизняної війни сольним концертом, який відбудеться у Будинку Офіцерів. Цього ж дня, о 16:00 усі учасники фестивалю виступатимуть для вінничан та представлятимуть культуру своєї країни.

Дев\'ятого травня усі учасники «Барвінкового кружала» візьмуть участь у покладанні квітів до Меморіалу Слави у сквері Козицького, після чого пройдуть святковою ходою в параді на честь 65-ї річниці Великої Перемоги. Цього ж дня, о 16 годині, юні танцюристи виступатимуть для ветеранів у центральному парку культури та відпочинку імені Горького. Десятого травня у театрі ім. Садовського відбудеться заключний гала-концерт учасників «Барвінкового кружала» та церемонія закриття.


Переглядів: 3350
Поширень: 0