Його учасниками стали танцювальні колективи з Росії, Польщі, Білорусі, Молдови та Китаю. А також свій талант під час фестивалю демонструватимуть київські, хмельницькі та вінницькі танцюристи.

У день урочистого відкриття фестивалю на сцену театру вийшли усі колективи-учасники. Відкрив концерт ініціатор проведення цього масштабного заходу у нашому місті Вінницький міський голова Володимир Гройсман. «Коли ми відкривали перший фестиваль, нас запитували, чи стане він щорічним. Тепер таких питань уже не виникає, - говорить мер Вінниці. - Цей фестиваль буде жити і набирати нових обертів. І він дуже потрібний, адже вінничани мають можливість знайомитись із культурою та народними танцями різних країн, а самі діти - поспілкуватись один з одним і подружитись».

Розпочали концертну програму вихованці вінницького Центру хореографічної освіти «Барвінок» українським колоритним гопаком. Далі колективи ближнього зарубіжжя показали особливості народної хореографії своїх країн. Кожен виступ супроводжувався бурхливими оплесками - глядачі тепло приймали гостей Вінниці.

Після двогодинного концерту представники танцювальних колективів зустрілись із міським головою Володимиром Гройсманом у мерії. На початку зустрічі з керівником міста діти були дещо скуті. Але після перших слів Володимира Гройсмана «давайте знайомитись» напруга почала спадати. Теплим і відкритим прийомом були приємно вражені керівники колективів, які щиро говорили про гостинність вінничан, ділились своїми яскравими та позитивними емоціями. Їх дивували і власні підопічні, які, не соромлячись, говорили із міським головою, висловлювали вдячність за організацію міжнародного фестивалю «Барвінкове кружало» і дарували Володимиру Гройсману пам’ятні сувеніри.

Юні танцюристи також на згадку отримали пам’ятні подарунки від мерії, які постійно нагадуватимуть їм про візит до Вінниці. «Мені дуже запам’ятався один момент, - розповідає Володимир Гройсман. - Коли закінчувався один із перших фестивалів і всі колективи вийшли на сцену, і коли всі діти стояли як одна сім’я, старші почали підіймати вгору менших, я тоді сказав собі, що нам не просто потрібно, а ми зобов’язані проводити цей фестиваль. І, як ми бачимо, усі задоволенні від того, що кожного року діти з різних країн мають нагоду зустрітись у нашому місті та отримати багато яскравих вражень від участі у фестивалі».


Переглядів: 3137
Поширень: 0