Ці рядки з їх пісеньки якнайкраще характеризують атмосферу в якій пройшов другий концерт дуету Zapaskа у Вінниці.

Проект Павла Нечитайла та Яни Шпачинської це музичні петельки-лупи, що сплітаються в щільне візерункове звучання. Це гармонія, чіткий ритм та ритміка різномовних текстів, неповторне аранжування кожної пісні.

концерт дуету Zapaskа у Вінниці

Попередній виступ Zapaskи у Вінниці стався у час, коли дует щойно народився, у грудні 2009. Тепер талановита пара звучить ще більш впевнено і гармонійно. З виданням цієї весни дебютного міні-альбому „Lanka”, Zapaskа суттєво окреслила себе – не лише лідери гуртів „Пропала Грамота” та „ЧеЧе”, а й приваблива для кожного, хто цікавиться експериментальною, якісною українською музикою, команда.

концерт дуету Zapaskа у Вінниці

Їх мелодії зачаровують та настроюють на яскраве світосприйняття. Тут або світла задума, або верткі танці, а ще тексти кумедні та серйозні, які хочеться повторювати за ними, плескаючи в такт у долоні. За гітарну мелодичність відповідає Яна, а Павло майстерно змінює цікаві інструменти: гармонь „Калінка”, губна гармоніка, рабаба, калімба. Загалом, з ними не заскучаєш.

концерт дуету Zapaskа у Вінниці

Енергетичній обмін між парою музик та кількома десятками глядачів, що розмістилися просто на підлозі нового клубу-квартири, склався фактично одразу. Богемна атмосфера підкреслювалась ароматичними паличками та умовністю сцени, нестача місця не завадила бажаючим пританцьовувати та веселитись на повну. І, хоча, з технічної точки зору без пригод не обійшлось, та концерт кожному з присутніх, впевнена, подарував особливе натхнення.


Переглядів: 3511
Поширень: 0