Виставка у ФінлядніїВ рамках «Тижнів української культури», що розпочалися на початку червня, пройшла виставка робіт юних художників Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці, організації якої сприяла голова філії Товариства українців у Фінляндії Юліана Білякович.

На відкритті «Тижнів» були присутні посол України у Фінляндській республіці Андрій Дещиця, третій секретар (питання преси та культури) Тамара Кононенко, голова Товариства українців у м. Хельсинки Денис Перцев, голова філії Товариства українців у м. Турку Юліана Білякович, методист вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці Марина Пилявець, а також українці, які є жителями міста Турку.

виставкаХудожні вироби, представлені на виставці, виконані учнями третього курсу за участю майстрів виробничого навчання училища Людмили Ковтун та Лариси Афанасьєвої. Петриківський розпис, писанкарство, вироби з кераміки та сучасна графіка підкреслюють не лише національне мистецтво, а й безперечний талант нашої учнівської молоді. Слід зауважити, що роботи стали цікавими й фінам, які раніше не мали змоги поближче познайомитись з культурними надбаннями нашого народу. Саме тому працівники бібліотеки виступили з проханням продовжити тривалість виставки на два місяці.

На згадку про проведення такого заходу, всі учасники, які представили художні роботи, організатори на чолі з директором Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці Василем Титаренком отримали сертифікати про участь у міжнародній виставці, а також схвальні відгуки про навчальний заклад від працівників Посольства України у Фінляндській республіці та керівників Центральної бібліотеки міста Турку.


Переглядів: 5185
Поширень: 0