Як відомо на межі творчості митця та зацікавленості споглядача викристалізовується нова якість – якість справжнього мистецтва. Меккою для справжніх цінителів культури та мистецтва 14 липня став обласний краєзнавчий музей, де відкрилась персональна виставка графіки Анджея Сломського, віце-консула Республіки Польща у Вінниці.

Віце-консул Республіки Польща у Вінниці представив вінничанам свої малюнкиНа першу презентацію графіки пана Анджея завітали Генеральний Консул Кшиштоф Сьвідерек, начальник відділу у справах національностей облдержадміністрації А.Ратинська, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації М.Скрипник, міський голова В.Гройсман, священнослужителі римо-католицької, українсько-православної церков, представники національної спілки фотохудожників України Вінницької обласної організації, польських громад області та ін.

Пан Анджей вже представляв свої роботи у Кельцах (2003); Національному заповіднику «Софія Київська» (2009), брав участь у міжнародній груповій виставці у Центральному будинку художника НСХУ у Києві, у виставках-конкурсах «Провесна», організованих Бюро художніх виставок в Кельцах.

За словами відвідувачів виставки мальований світ графіки Анджея Сломського – виражається через неоднозначність співвіснуючих двох відмінних різновидів форм, з одного боку, твердих, закритих, геометричних, а з іншого – відкритих, притаманних органічній природі.

Здається, що у його творчості основною метою взаємодії форм є прагнення до набуття стану абсолютної рівноваги.

Як стверджує сам митець, найважливішим для нього є саме процес творення. Як свідчення тому стали вітальні слова та букети квітів, якими шанували митця його колеги, влада міста та області, друзі і прості вінничани.


Переглядів: 3271
Поширень: 0