Протягом 1900 - 1917 років усі нові громадські будівлі Вінниці, перші інженерні мережі та тривкі мости, нові храми, прибуткові будинки, кінотеатри, фотосалони та чисельні особняки, нові вулиці, сквери та бульвари, а також заводи міста були споруджені за проектами або під керівництвом Григорія Артинова - всього понад 100 різних об\'єктів, що визначили гідний розвиток Вінниці як європейського міста доби «Срібного віку». Плідна творчість Артинова визначила образ Вінниці - затишного і водночас доволі розвиненого міста.

Вінниця очима Артинова, Артинов очима вінничан

На жаль, гідне визнання праці Артинова запізнилося майже на століття. У 200 році на честь Г.Г. Артинова одну з центральних вулиць Вінниці, розплановану й забудовану за його проектами, за рішенням міської ради перейменовано на вулицю Архітектора Артинова. Вінницькі архітектори ініціювали також відкриття в місті пам\'ятних знаків і монументального пам\'ятника Григорію Артинову.

Жіноча гімназія, Вінниця

Виставка до 150-річчя зодчого триватиме ще до одного знакового ювілею - 110 річниці початку виконання Артиновим обов\'язків архітектора міста, що цього року співпадає із Днем будівельника – 8 серпня.

Вінницька обласна державна адміністрація, Вінницька обласна рада, Управління містобудування і архітектури, Головне управління з питань внутрішньої політики у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю, Управління культури і туризму запрошують на відкриття виставки „Вінниця очима Артинова, Артинов очима вінничан” яке відбудеться 22 липня о 16-00 у ТД «Галерея ІнтерШик» (вул. Архітектора Артинова, 12а). Виставка триватиме з 22 липня до 8 серпня 2010 року.


Переглядів: 9264
Поширень: 0