У п’ятницю 17 вересня приходьте у клуб «Портал» аби стати свідком незвичного музичного поєднання. «Ойра+Кириченко» - це цікаве поєднання ембіенту та електронщини з музикою живої природи та шумом індустріального середовища, це архаїчні дохристиянські наспіви, зібрані у фольклорних експедиціях, настояні на електронній музиці та приправлені народними інструментами. Дивовижна еклектика так співзвучна з часом у якому ми живемо.

Клубок з фольклору та електронних експериментів презентує «АртПоле»

Гурт «Ойра» (Галина Бреславец — вокал, Наталя Дудинська — скрипка, Юрко Єфремов — бас, дульсімер, дримба, Петро Юха — сопілка, двоянка, хулусі, гітара) відомий серед поціновувачів українського фольклору як завдяки своєму автентичному звучанню так і за сучасну музичну обробку, також виконують авторські пісні на поезію сучасних українських поетів. «Ойра» - лауреати численних виконавських конкурсів, учасники музичних проектів з експериментальним театром-студією «Yara Art-Group», «La Mama» (Нью-Йорк), В. Морозовим і гуртом «Мертвий півень», гуртом «Lюк»; учасники проектів Ігоря Цикури «Звалище архетипів, або монологи з Платоном» та «Еклезіаст інша абетка». Учасники різних музичних, театральних і телевізійних українських проектів, фестивалів. У 2008 р. видали дебютний альбому «Кроковоє колесо». Учасники групи мають професійну музичну освіту та більш 10 років займаються збором і глибоким вивченням музичного фольклору України. Галина Бреславець викладач кафедри українського народного співу й музичного фольклору Харківської Державної Академії Культури, Петро Юха музикант Харківської обласної філармонії, Наталя Дудинська музикант Харківського театру музичної комедії.

Андрій Кириченко — один з найбільш титулованих електронних експериментаторів, творець лейблу Nexsound. Почавши працювати з електронною музикою в 1998, до теперішнього часу під різними псевдонімами Андрій видав близько 40 альбомів на таких лейблах як Spekk/Японія, Staalplaat/Нідерланди, Ad Noiseam/Німеччина, Zeromoon/США, Nexsound/Україна, та ін; відзначився у понад 50 музичних збірках та у спільній роботі з Francisco Lopez/Iспанія, Kim Cascone/США, Anla Courtis, Sara Lunden/Швеція, Jeff Surak/США, Kotra/Україна, the Moglass/Україна. Живі виступи на фестивалях Club Transmediale, GARAGE, Information Wants to be Free, Being the Future/Німеччина, Ultrahang/Угорщина, SKIF/Росія, AudioArt та Unsound/Польща, Rx:tx/Словенія, Rixc/Латвія, Resistance/Словакія, Гоголь-фест/Україна та ін.

Клубок з фольклору та електронних експериментів презентує «АртПоле»

Проект «Ойра+Кириченко» вже можна було почути на таких фестивалях, як «АртПоле’2010», «ГОГОЛЬFEST», «Тандем» та ін. Зараз, після промо-туру німецького перевидання альбому «Клубок Мокоши» по Німеччині і Польщі та концерту для учасників V Міжнародного літературного фестивалю, з’являється ще одна можливість оцінити цей унікальний експеримент, яскравий приклад вдалого взаємопроникнення культур, що відстоять у часі на багато століть. 3–18 вересня гурт виступить з концертами в Німеччині, Польщі та Україні. Зокрема, 6-9 вересня музиканти взяли участь у середньоземноморському Бієнале у Кельні «Сізіфова праця» (Mittelmeer Biennale Köln 2010 Polylog „Sysiphos“), в рамках якого відіграли концерт та провели декілька майстер-класів. А уже з 14 вересня музиканти дадуть всього 4 концерти в Україні, в тому числі у Вінниці.

«Ойра» - любить експериментувати з фольклором, Андрій - крос-жанровий електронний музикант. Диск «Клубок Мокоши» перша спільна робота групи Ойра та А.Кириченко в стилі етнотроніка. «Ойра» - Слов\'янський Дух щасливої долі, Мокоша - Богиня милосердя, жіночої половини, ворожіння, рукоділля та долі, «A tangle of Mokosha» - це 10 треків у яких архаїчні дохристиянські наспіви, зібрані «Ойрою» у фольклорних експедиціях, настояні на електронній музиці Кириченка та приправлені награваннями на народних акустичних інструментах.

Весь цей, поза сумнівом, яскравий витвір мистецтва здатен розчиняти й поглинати в собі слухача та керувати його уявою. Стати частиною такого незвичного дійства вінничани зможуть 17 вересня на концерті у клубі «Портал», що знаходиться у приміщенні кінозалу «Ультра». Вартість квитка (придбати який можна у магазинах «Моби Дик» та «Rock-n-Roll») – 50 гривень. Початок концерту о 20.00.


Переглядів: 3850
Поширень: 0