Привітати вінницьких прихильників класики з відкриттям сезону на сцену вийшли директор філармонії Анатолій Іванович Левицький, начальник управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації Марія Василівна Скрипник та Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці пан Кшиштоф Свідерек. Останній пообіцяв, що співпраця з філармонією буде у сезоні, що розпочався, плідною, а значить, ми ще не раз матимемо можливість насолоджуватися талановитою грою виконавців та колективів з Польщі.

Філармонія відкрила сезон

А потім, нарешті, залунала музика. Розширений склад камерного оркестру «Арката», підкоряючись помаху диригентської палички Георгія Куркова, виконав один з найбільш популярних творів Вольфґанґа Амадея Моцарта, емоційну та ліричну симфонію № 40. Улюбленці вінницької публіки отримали масу оплесків.

Філармонія відкрила сезон

Але час вітати на сцені шанованих гостей, батька та сина Яронь, у концерті з циклу «Батьки і діти». У відповідності з гаслом „Дорогу молодим!” першим на сцену вийшов Яронь-син. Мачєй Яронь нещодавно лише випустився з академії за класом скрипки та уже концертує, впевнено почуваючись на сцені. Він проникливо виконав адажіо Моцарта для скрипки з оркестром, продемонструвавши професійне володіння інструментом.

Філармонія відкрила сезон

Вечір музики Моцарта продовжив у другому відділені Артур Яронь сівши за фортепіано. До речі, уже після концерту польський маестро згадував як грав на цьому ж інструменті «Steinway & Sons» у свій перший приїзд до Вінниці в далекому 1989 році, визнаючи що рояль справді непогано збережений.

М’яке, душевне виконання Моцартівського концерту Артуром Яронєм – це чисте мистецтво! Чарівні звуки розливались по залу, граційна та прозора музика захоплювала душі слухачів. Видатний польський піаніст заслужено отримав довгі овації та виклик на біс від вдячної вінницької публіки.

Філармонія відкрила сезон

Перший концерт нового сезону завершився. А надалі нас чекають нові зустрічі з майстрами класичної музики: цікаві особистості, різноманітні цикли концертів, приготовані вінницькою філармонією для цього сезону.


Переглядів: 5187
Поширень: 0