День художника відзначається в Україні щорічно у другу неділю жовтня, цього року його офіційна дата - 10 жовтня. У виставці, приуроченій цій даті, візьмуть участь митці, з якими «Арт-Шик» робив перші кроки та реалізовував цікаві проекти. Загалом в експозиції буде представлено близько 20 робіт.

В експозиції автори будуть представлені творами, що нещодавно поповнили колекцію центру. З киян це, в першу чергу, Віктор Сидоренко, народний художник України, директор інституту проблем сучасного мистецтва, та творче подружжя Андрій Цой та Олена Дудніченко.

З місцевих майстрів учасниками виставки є голова вінницького осередку Національної спілки художників України Леонтій Гринюк, його дружина Кристина Жилінскайте та Ігор Ященко, чиєю спільною виставкою «3х9» у 2007 році розпочалась діяльність центру, а також Віктор Абрамов, Михайло Бабій, Юрій Кізімов, Юрій Клементьев, Володимир Оврах, Федір Панчук, Вячеслав Постернак, Олександр Шинін, Ірина Шостак-Орлова. Кожен з авторів надав на виставку нові, ще не знайомі вінницькому глядачеві роботи.

На виставці також можна буде ознайомитися з новими полотнами хмельничанина Олександра Антонюка, першого художника, з персональної виставки якого центр почав представляти вінничанам майстрів з інших регіонів України.

Відкриття виставки до Дня художника відбудеться у четвер 7 жовтня о 18.00. До 20 жовтня виставка працюватиме по будням з 10:00 до 20:00, вихідними з 11:00 до 18:00.


Переглядів: 3787
Поширень: 0