Лауреат численних конкурсів та просто сором’язливий та приязний юнак Павло Колесников спромігся своєю професійною та майстерною грою закохати у себе вінницьких поціновувачів класичної музики. Складну програму виконав юний віртуоз, учень 4-го курсу Московської державної консерваторії.

Юний піаніст Павло Колесников підкорив вінничан

Твором, що відкрив концерт, стала соната до-мінор Франца Шуберта. Кожен дотик юнака до клавіш був вивіреним та сповненим почуттів. Після такої класичної форми настала черга імпресіоністичної музики відомого французького композитора Клода Дебюссі, а саме першого зошиту його відомих „Образів”. Дебюссі втілив у музиці якнайтонші відтінки людських емоцій і явищ природи; вона витончена, вишукана, примхлива за мелодикою та колористичністю гармонії. Статичність музики Дебюссі та майже повна відсутність мелодії потребує неабиякої виконавської майстерності. Найвищим її ступенем є здатність змалювати барвистий простір, зміну нюансів та колорит цих п’єс – і Павло блискуче справляється з цим завданням!

Юний піаніст Павло Колесников підкорив вінничан

У другому відділенні 5 сонат Доменіко Скарлатті переносять нас у епоху бароко, сьогодні сонати іспанського композитора вважаються одними з самих оригінальних творів, будь-коли написаних для клавішних інструментів. Серед найбільш вражаючих рис цих творів барвистість дисонуючих гармоній і сміливі модуляції. Павло Колесников виразно передає багатство фактури сонат виконуючи перехрещення лівої і правої рук, репетиції, трелі та інші типи орнаментики. Пальці піаніста легко літають по клавіатурі даруючи насолоду вухам слухачів.

На завершення звучить твір Йоганнеса Брамса «Варіації на тему Паганіні» з його популярною темою. Технічно складний твір звучить у виконанні Колесникова вільно та осмислено. Та, після того як розтанули останні акорди, публіка не бажала відпускати Павла. Молодий піаніст грав ще, а вінницькі любителі класики дарували квіти та плескали у долоні, бажаючи парубкові значних музичних досягнень у майбутньому.
 


Переглядів: 5956
Поширень: 0