Це карнавальне свято нечистої сили. Зовсім нещодавно його масштабно відзначали лише в США і Канаді. З кожним роком воно стає дедалі популярнішим в країнах Європі. У до християнську епоху, землі сучасної Англії, Ірландії та захід Франції населяли кельтські племена.

31 жовтня стародавні кельти святкували своє головне свято - Сам-хейн. Воно означало закінчення збору врожаю та символізувало кінець старого і початок нового року. Сам-хейн - це ворота до зими. Вважалось, що у цей день літо змінювалось зимою, день - ніччю, життя - смертю, і всі кордони між матеріальним і надприродним світами знімались, ворота між ними відчинялись на одну ніч.

Декілька років поспіль Хеловін відзначають на Вінницькому факультеті Київського національного університету культури та мистецтв. Студенти заздалегідь готуються до свята, створюють костюми придумують різні образи казкових героїв, проводять показ колекцій вбрання для відьом та примар. А за виручені зі свята кошти купують солодощі та іграшки, які обов\'язково подарують малюкам дитячих будинків смт. Стрижавка та «Малютка».


Переглядів: 4258
Поширень: 0