Альбом випущений зусиллями президента вінницького рок-клубу Ігоря Симоненка. Диск записаний в "Sharkdesing studio" і випущений рекординговою компанією "Nocturnus Records". До нього увійшли по одній із композицій від дванадцяти вінницьких груп. Вже перше його прослуховування радує різноманіттям стилів і талантів. Спектр рок-фарб і звуків розкиданий від бароко-декаденса "Дом плоту" до готики "Blanika", від бурхливого металевого індастріал "Reacktor" до етно харда "сороміцьніцькіх пісень" у виконанні калинівського "Dekorum". Примітним і втішним фактом є те, що до збірки включені групи, як уже досвідчені, так і зовсім юні.

У фестивалі презентації брало участь п\'ять колективів із плейлиста диска. Першими не тільки музикою, але і візуально порадували глядачів "Домъ плот". Команді вже скоро 10 років, але вона не припиняє експериментів і постійно шукає свій фірмовий звук. Так в "Зорі", окрім самих по собі вельми не тривіальних в наборі інструментів рок-групи акордеоном та скрипкою, музичну палітру "домовиків" доповнювали (вчитайтесь!) іспанська волинка Gaita, німецька колісна ліра Hurdy-gurdy, шведська скрипка nyckelharpa і середньовічний європейський барабан Тапан .

Наступними, не без пригод, з лопнувшою від напруги та хвилювання другою струною соло гітариста, вийшла група "Dekorum". Суміш душевно хуліганського харду нагадував чимось смак доброго усталеного бургундського вина, принадність якого в багатстві відтінків та післясмаку.

А ось 21-ий концертний виступ за всю історію свого існування групи "Led wind" більше нагадував дегустацію божоле нуво. Вокаліст постійно помилявся, але це виходило якось безневинно і не без флеру свіжості та новизни. Поки що група в записі звучить більш адекватно, ніж на живих ні в чому не винних рок-фанатах.

"Війна нервів" - так перекладається назва групи "Nervenkrieg". Потік неприборканої енергії та гріховної гордині доносився зі сцени, поки на ній виступав цей колектив.

Але вершиною пафосу став фінальний сет готичного "вокально-інструментального ансамблю" (мене дуже зворушили стильні галстучки у чоловічої частини оркестру) "Blanika". Високий жіночий аля оперний вокал переносив кудись на Лису гору без допомоги будь-якої потойбічної сили.

Власне все це ви зможете відчути і самі, якщо у вас з\'явиться в домашньому побуті CD "Vinnitsa in rock 2010". Точніше його можна буде придбати на концертах вінницького рок-клубу. Приходьте. Найближчий фестиваль "Руйнація" вже 4 грудня.


Переглядів: 4144
Поширень: 0