Спектакль "Варшавський набат" по мотивам п"єси Вадима Коростильова повезуть на дитячий фестиваль аматорських театральних колективів, який щорічно восени проходить у місті Кросно (Республіка Польща) вихованці дитячої телестудії "miniTV", що у Вінниці. Актори віком від 5 до 15 років наразі активно репетирують тексти польською мовою.

Маленькі аматори представлять глядачам реальну історію, яка відбулась у Варшаві у 1942 році. Польського вчителя Януша Корчака та його вихованців з притулку для сиріт німецькі окупанти вивезли у табір смерті Треблінка, де діти загинули у газовій камері. За словами арт-директора дитячого творчого об"єднання Ольги Бондарчук, ідея спектаклю - діти, це майбутнє і слід зробити все для того, щоб вони жили, творили, росли і ставали справжніми людьми, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Окрім підготовки до фестивалю, вихованці закладу готують польською мовою спектакль про Миколая Чудотворця до 6 грудня - дня святого Миколая, який покажуть вінниччанам та польській громаді міста. Новорічна передача на місцевому телеканалі "ВІТА" теж не обійдеться без маленьких акторів. Як розповіла Ольга Бондарчук, у студії займаються близько 50 дітлахів. Професійні журналісти та актори викладають їм ази тележурналістики, радіожурналістики, акторської майстерності. Фаховий психолог навчає вмінню привернути до себе людину - навички, які знадобляться під час інтерв"ювання.

Плідна праця та творчість дають свої плоди. Вихованці студії - неоднаразові переможці конкурсів телебачення та преси. "Остання наша перемога - третє місце на Міжнародному фестивалі дитячої творчості, телебачення та преси "Золота осінь Славутича 2010". Незважаючи на те, що ми стали лауреатами третьої премії, жюрі зі сцени відзначило, що майбутнє - за Вінницею. Ми представили на фестивалі соціальний ролик - "Не може заснути малюк", який створили самі діти. В ньому розповідається про проблему сирітства", - розповіла О. Бондарчук. А перед цим на Міжнародному дитячому, молодіжному фестивалі аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", що проходив у вересні цього року у Криму, соціальний ролик "Не може заснути малюк" посів перше місце у номінації "Спецпроект, експеримент, вільний пошук".

Як відзначає О. Бондарчук, за шість років роботи творчого об"єднання було створено чимало робіт, які оцінили вінниччани. Зокрема, на телеканалі "ВІТА" виходила передача "Bon Аppetit", де діти розповідали про виникнення тієї чи іншої страви, розігруючи сценки в костюмах історичних осіб. Наразі учні об"єднання працюють над створенням проекту міських шкільних новин "ВСІМ-інфо".

"Наші діти надзвичайно творчі. Багато вихованців обрали для себе професію режисера, журналіста. А дехто вже працює на місцевому телебаченні", - додає О. Бондарчук.


Переглядів: 3363
Поширень: 0