Є такий анекдот. Якось засперечалися піп, ксьондз та рабин, у кого начальник більш авторитетний. Піп каже: одного разу здійнялася страшна буря, я попросив Бога, щоб він мене помилував. І сталося так: навкруги буря, а там де я, все було спокійно. Ксьондз теж згадав подібний випадок, який з ним стався на морі. Також помолився і навколо шторм, а там де був на кораблі ксьондз, повний штиль. Тут в розмову вступив рабин. Якось він йшов у суботу і знайшов на дорозі гаманець з грошима. Але ж субота і нічого правовірним робити не можна, в тому числі і щось піднімати з землі. "І тоді помолився я - каже рабин: І уявляєте навкруги субота, а там де я і гаманець - четвер!"

До чого я веду? 25 листопада 2010 року на всю Україні розійшлася благая вість від нашої обласної держадмінстрації. Вона зробила таке розпорядження. Цитую за газетою "Комсомольська правда в Україні": "27 ноября - это День памяти, потому будут ограничены любые мероприятия, связанные с развлечениями. Помянуть - это обязанность каждого человека", - заявила заместитель Винницкой облгосадминистрации Любовь Спиридонова.
Она также уточнила, что в области 27 ноября не будут проводиться концерты, массовые развлекательные мероприятия, выступления и дискотеки, в кинотеатрах - демонстрация комедийного и развлекательного кино.
До конца текущей недели в кинотеатрах, образовательных и культурных учреждениях области демонстрироваться документальные фильмы о времени Голодомора, пройдут тематические встречи, уроки памяти и круглые столы".

Це розпорядження було до речі процитоване і на сайті "Моя Вінниця" за адресою http://www.myvin.com.ua/ua/news/news_vin/stuff/7431.html.

Новина виявилась не такою вже і популярною, якщо судити за кількістю коментарів. І все ж я їх процитую, бо вони маю пряме відношення до того, що хотілося сказати.

Першим відгукнувся Олександр.
26-11-10, 08:24
Такого чиновницького свавілля та ідеологічного ідіотизму не дозволяли собі навіть помаранчеві адміністрації під час свого правління. Скорбота за наказом - це нісенітниця! У моїй родині від голоду помер на Полтавщині дід Лука. Кожного року ставлю свічку за нього. І це моя особиста справа. Я не хочу цього робити по команді будь кого, особливо людей без принципів та фантазії. Я не вважаю, що діти мають дивитися під примусом фільми про те, як українці їли своїх дітей! Це страх і сором, якого потрібно позбуватися, а не підводити до рівня комплексів на рівні нації.

З ним не погодився інший Олександр. 26-11-10, 11:16
На цей раз підтримую ВЛАДУ, хоч щось вперше розумне зробили за свою каденцію. З тезкою ,переднім коментувачем ПОВНІСТЬЮ не згоден.

Олександра другого підримала Ларка
27-11-10, 12:25

александр первый- память нужно если не принимать то хотя бы уважать чувства других людей.и ничего страшного если дети в этот день пропустят мультики и дискотеки.так принято во всем цивилизованном мире.

А ось останній коментар:
02-12-10, 13:38
До Ларка

Память нужна хотя бы для того, что бы не наступать на одни и те же грабли постоянно. А память мне подсказывает, что скорбить по команде скопом не получается да и не нужно.

И вот на 27 ноября был назначен конкурс "Мисс Подолия". К нему организаторы готовились несколько месяцев. Пригласили и заплатили наперед вести мероприятие киевских селебрити, пригласили и заплатили гонорар артистам, заплатили за аренду зала и аппаратуры, продали билеты... Вы себе хотя бы представляете чего это стоило людям? А тут - бац! дяденька-чиновник вдруг вспомнил, что у него намечено скорбить. И тогда решил он всем показать, что он "больший католик чем Папа Римский".
Мероприятие так и прошло, когда намечалось, т.е. 27 ноября. Теперь вопрос: нахиба было это распоряжение? кто был наказан за не выполнение распоряжения? Организаторы шоу, которые даже не задумались посмотреть в календарь, что бы свериться с датами? Может руководство театра Садовского (между прочим государственная бюджетная организация)? Прибавилось ли к власти уважения со стороны людей?
Поэтому, запомните уважаемый (мая) Ларка, как выполнился дурацкий приказ 27 ноября 2010 года. Что бы в 2011 году таких приказов больше не писали.

Так отож. 27 листопада за наказом з облдержадміністрації була "субота", а за бажанням вінницьких шоуменів - "четвер". Ну, і хто у нас тепер влада?


Переглядів: 2837
Поширень: 0