22 грудня Вінницький регіональний центр сучасного мистецтва «АртШик» святкуватиме свій третій День народження спільною виставкою українських митців «Art-Magnifico».

До участі у святковій виставці запрошено сучасних київських художників, які сьогодні належать до мистецької еліти України. Кожен з представлених авторів є яскравою особистістю, і хоча вони мають різні жанрово-тематичні вектори творчого спрямування, творчість кожного з них є знаковою для розуміння стану сучасного мистецтва України.

У програмі святкування - відкриття виставки 8-ми відомих київських художників-живописців і скульпторів: скульпторів Ірини Вештак-Остроменська, Володимира Микитенка, Наталії Мудрук; художників Леоніда Берната, Олега Ясенєва, Петра Лебединця, Владислава Шерешевського, майстрині батіку Оксани Медведєвої. Виставка триватиме до 19 січня.

Петро Лебединець. Живопис. Почесна грамота учасника арт-фестивалю мистецтв "Наша Спадщина" (Метрополітен Музей і Національний Арт Клуб, Нью-Йорк), Почесний приз «Художник року» на Міжнародному арт-фестивалі в Києві в 1997 році, переможець мистецького конкурсу, присвяченого 50-річчю ООН в Україні в 1996 році, почесний приз Міжнародної виставки «Сучасне мистецтво» в Ніцці в 1996 році. Приватні колекції: Великобританія, Німеччина, Швейцарія, США, Франція, Австрія, Бельгія, Польща, Нідерланди, Іспанія, Італія.

Олег Ясенєв. Заслужений художник України. Живопис. З 1996 р. викладає живопис в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, нині - старший викладач у майстерні академіка М. Є. Гуйди. З 1997 р. член Національної спілки художників України. З 1986 р. бере участь у республіканських, всесоюзних, міжнародних виставках і пленерах. Колекції: Національний художній музей України, Лінкольн центр, США, Президентський палац, Словаччина, Ватикан, Рим, Фонд культури України, мерія Парижу.

Леонід Бернат. Живопис. З 2000 р. член Національної Спілки Художників України. Близько 20 персональних виставок, понад 50 групових виставок, фестивалів сучасного мистецтва, учасник арт-ярмарок в Україні та за кордоном, один з найвідоміших авторів, які працюють у старовинній техніці живопису по левкасу, вносячи в неї елементи сучасності.

Владислав Шерешевський. Живопис. З 1992 Член Спілки художників України. Стипендіат Міністерства культури Німеччини. Колекції: Н. Рисс (Гамбург), Фірма "Даймлер Бенц" (Штутгарт, Німеччина), Муніципальної галереї Мюнхена (Німеччина), Міністерство культури Баварії, Національний художній музей України, Градобанк, Банк "Аваль", "Онексім" Банк (Москва, Росія), Приватні колекції США, Ізраїлю, Греції, Швеції, Італії, Польщі, Німеччини, України.

Оксана Медведєва. Батік. Навчалася в майстерні художників Юлії Седюк, Ганни Дахно, Анатолія Твердого та ін. художників. Студентка Національної академії операційних кадрів культури і мистецтва за фахом критик-експерт. Роботи знаходяться в приватних колекціях України, Росії, Австралії, Канади, Тунісу.

Ірина Вештак-Остроменська. Скульптура. З 1989р. член Національної Спілки художників України. З 1983р. бере участь у художніх виставках. Тема цирку-шапіто, диваків зовні смішних і внутрішньо зосереджених у своїй самотності завжди була улюбленою для художниці, саме її вона розробляє в скульптурній пластиці.

Володимир Микитенко. Скульптура. Член Спілки художників України. Член секції скульптури Україні. Постійний учасник виставок Спілки художників України. Учасник арт-фестивалів в Українському Домі, Бієнале скульптури. Роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Франції, Канади, Швейцарії, США, Англії, Голландії.

Наталія Мудрук. Скульптура. Закінчила аспірантуру Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. У 2005 р. перемогла в конкурсі на грант Президента України. Скульптура "Муза", яка була представлена на конкурсі, відлита в бронзі і встановлена в одному з районів Києва. З 1997 року - активна участь у виставках в Україні та за кордоном. Роботи знаходяться в приватних колекціях, а також у колекції Музею сучасного мистецтва України.

Куратор виставки Сергій Герман.

Виставку можна відвідати з 23.12 до 19.01.2011 (з 10.00 до 20.00 по буднях та з 11.00 до 18.00 у вихідні) за адресою: Арх. Артинова, 12-а, 4-й поверх.


Переглядів: 4385
Поширень: 0