Відкриття асамблей відбулось у залі Вінницької обласної філармонії за участі багаторазового володаря гран-прі міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів камерного хору «Вінниця» під керівництвом народного артиста України, професора Віталія Газінського.

Розпочався концерт безсмертним шедевром нашого славнозвісного земляка Миколи Леонтовича «Щедрик», який на сьогодні є візиткою України, і мабуть, буде візиткою всього фестивалю. Камерний хор, як завжди, подарував слухачам величезну насолоду – після кожного твору лунали вигуки: «Браво, бравіссімо!». Музиканти часом нарікають на те, що перед земляками виступати важче, ніж перед «чужими». Проте атмосфера цього концерту довела протилежне. З особливим захватом слухачі сприйняли твір Кос-Анатольського «Гей, браття опришки» у виконанні чоловічої групи хору та соліста Івана Газінського. Зачарувала всіх своїм ніжним сопрано солістка Світлана Жевачевська, яка на конкурсі-фестивалі хорової музики «Поющий мир» в Санкт-Петербурзі отримала гран-прі у номінації найкращий соліст.

Концерт 30 січня можна назвати святом хорової музики, тим більше що в цей вечір ще й відбулась презентація диску камерного хору «Вінниця».

Сподіваємось, що наступні концерти «Хорових асамблей Леонтовича», які будуть проходити кожну останню середу місяця у концертній залі Вінницької зали філармонії, будуть такими ж яскравими та цікавими.

Наступний концерт відбудеться 27 лютого за участі дитячих хорових колективів Вінниці та Житомира.

Вінницю представлятиме хор старших класів музичної школи № 2. Керує цим хором талановитий хормейстер заслужений артист України Віктор Волков. Хор є постійним учасником міських концертів та неодноразовим лауреатом хорових конкурсів та фестивалів.
Із Житомира до нас приїде Зразковий хор «Глорія» під орудою заслуженої артистки України Наталії Клименко. Як для дитячого хору, вражає його багата біографія. Хор створений у житомирській музичній школи № 1 ім. Б. Лятошинського у 1991 році. За роки діяльності хор став неодноразовим переможцем Міжнародних хорових конкурсів Іспанії, Франції, Болгарії, Чешської Республіки, Росії, Італії. У репертуарі хору біля 20 творів композиторів різних напрямків та епох.

Запрошуємо на концерт 27 лютого, який відбудеться у залі Вінницької обласної філармонії о 18.30.

Телефон для довідок : 59-50-53 та 66-13-33


Переглядів: 3835
Поширень: 0