Це є насправді юридично зареєстрованим фактом. Саме вінничани володіють брендом "Український Дід Мороз". А оскільки за законодавством забороняється в інших брендах використовувати два слова з трьох, то в нашій державі не вінницьких "Діда Мороза", "Українського Діда", "Українського Мороза" просто не може бути!

Саме тому наше місто 3 січня апробувало на життєвість ідею проведення Фестивалю Дідів Морозів. У ролі експериментаторів виступило міське управління культури та молодіжна громадська організація "Вінницький КВН". Формат фестивалю передбачає участь у ньому не лише Дідів Морозів, а і Снігурок. Бажаючих трішки повеселити місто та його мешканців, у яких вже десь злиплося від новорічних частувань, виявилось досить багато: 27 бороданів та 17 внучок. Всі вони з настанням сутінків з піснями рушили по маршруту міськвиконком-Козицького- Грушевського-ЦПКіВ. По дорозі захоплювали заручників, яких відпускали лише після того, як вони відкупляться новорічною пісенькою чи то віршиком. У полоні побували і діти з батьками, і дівчата, і міліціонери, і таксисти, і тверезі, і не дуже... Було весело і галасливо. Особливо, коли у полон потрапив... вінницький Біг Бенд та бронзовий архітектор Артинов!

Після того, як фестивальна колонна добралася до головної міської ялинки розпочалися змагання. Спочатку визначали самого швидкого Діда Мороза. Ним на дистанції навколо клумби став студент транспортного коледжу Максим. Далі у перетягуванні святкового мусорного контейнеру вияснилось, що у цьому ж коледжі навчається і самий дужий Дід Мороз - Сергій.

Дійство плавно перемістилося на сцену, де у модному дефіле були представлені всі фестивальні Снігурки. Для них був особливий конкурс на щедрість. Кожна з внучок Діда Мороза мала на швидкість одягнути у ковпаки помічників Діда Мороза якомога більшу кількість глядачів. Тут найжвавішою виявилась студентка кооперативного коледжу Анастасія. Всі переможці отримали розкішні книжки про Вінницю, а іншим учасникам фестивалю дісталися сертифікати на знижки у різних розважальних закладах нашого міста.

Завершував фестиваль батл співаючих Дідів Морозів. Тут у стилі та під ритми репу бойову нічию святкували студенти торгово-економічного інституту та технічного університету. Свято закінчилося дискотекою від міського палацу мистецтв "Зоря".

Підсумок: подібний фестиваль має повне право на існування у нашому місті, а при належній підготовці на протязі року він може перерости у загальноукраїнську святкову акцію, яка з часом зможе привернути увагу до Вінниці, як міста фестивального та туристичного, не тільки весною, осінню та літом, а і зимою. А чому б і ні?


Переглядів: 5080
Поширень: 0