Віктору Сидоренку щоразу вдається спарувати класику і сучасні ідеї, дивувати поєднанням академічних форм з новітніми засобами вираження. Першим, що кидається у вічі відвідувачам виставки, є характерна чоловіча скульптура сріблястого кольору, що мов би зависла у повітрі розкинувши руки. Цей «представник» відомого проекту майстра «Левітація» зустрічає гостей, та веде їх у світ його робіт, затягнутих серпанком навмисних тріщинок та мазків.

Виставковий проект представлений спеціально для вінничан і складається з двох циклів – «Цитохронізми» (які дали назву всьому проектові) та циклу «Ultra C» (це спортивний термін для позначення надскладних елементів вправ). Акцент у роботах з «Ultra C» зроблено на процесах руйнування гармонії, тут традиційні для соцреалізму сюжети на очах розпадаються, перетворюючись у дивні фантоми, що лишаються мовчазною згадкою на пам’ять про ті часи. «Цитохронізми» ж, навпаки, виражають сьогодення, є виразниками вражень, роздумів, спостережень за сучасними процесами у суспільстві в цілому та всередині самої людини.

Фактурний кракелюр, структура полотна, фарби, все покликано створювати враження паралелізму процесів у Всесвіті загалом та художнього осмислення дійсності зокрема. Проблеми деідеологізації пам’яті та особистої ідентифікації у глобалізованному житті – це те, що завжди хвилювало Віктора Сидоренка та ставало центральними ідеями його проектів.

Триватиме виставка творів Віктора Сидоренка у РЦСІ «Арт-Шик» до 3 лютого


Переглядів: 3498
Поширень: 0