У нинішньому році на романтичний День св. Валентина Євгенія Гапчинська та Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» зробили подарунок всім мешканцям нашого міста - нову виставку «Він подарував мені обручку»! Зворушена теплим прийомом вінничан, художниця із задоволенням відгукується на пропозиції РЦСІ «Арт-Шик» взяти участь у спільних проектах або, як в даному випадку, зробити чергову персональну виставку. Глядачі побачать картини, створені Євгенією протягом двох останніх років. Сюжети більшості представлених в експозиції робіт близькі до «любовної» тематики.

Полотна Є. Гапчинської обжиті забавними та зворушливими малюками: янголятами, принцами та принцесами, просто хлопчиками та дівчатками. В картинах панує настрій умиротворення і, часом, «світлої печалі», який збігається зі світовідчуттям самої художниці. Вона, як справжній «постачальник щастя», вірить, що життя прекрасне. Її маленькі герої люблять фрукти, солодощі і один одного, пустуючи, перевертають все догори дном, іноді "по-дорослому" серйозно позують. Вони безтурботні, задумливі, сумні і закохані, наївні і пустотливі, але завжди по-дитячому щирі. Їх забавна зовнішність і милі витівки стосуються тонких струн людського серця. Мабуть ностальгією за абсолютним і безмежним щастям, яке буває тільки в дитинстві, можна пояснити феноменальну популярність полотен Гапчинської. Не дивно, що її роботами проілюстровані дитячі книги.

Картини Євгенії купують як музеї, так і приватні особи. Ще за життя їх придбав Лучано Паваротті, вони є у багатьох українських та закордонних артистів, політиків та бізнесменів. Три улюблені картини художниці прикрашають і її власне житло.

Приємним доповненням нинішньої виставки, втім, як і всіх попередніх, стали каталоги, календарі на 2011 рік і тарілки із зображенням робіт художниці.

Євгенія Гапчинська народилася в 1974 році в Харкові. Закінчила Харківське художнє училище і живописне відділення Харківського художньо-промислового інституту. Стажувалася у Нюрнберзькій академії мистецтв. З 2000 р. живе і працює в Києві. Власниця кількох «галерей щастя» - у Києві, Одесі, Дніпропетровську, Москві, де виставляє лише свої роботи.

Відвідати виставку Є. Гапчинської можна з 7 по 28 лютого 2011 р., пн-пт: 10:00-20:00, сб-нд: 11:00 -18:00, за адресою: вул. Архітектора Артинова, 12-а, 4-й поверх ТД "Галерея Інтершик".


Переглядів: 4261
Поширень: 0