Цей ансамбль було утворено наприкінці 1944 року при Вінницькій обласній філармонії та спочатку носив назву «Український ансамбль пісні і танцю». У 1982 році рішенням керівництва області на його базі створюється ансамбль пісні і танцю «Поділля» з кількісним складом 60 чоловік. В різні роки колективом керували провідні митці області, такі, як професор Анатолій Мархлєвський, Серафим Гладецький, Григорій Новіков, народний артист України, професор - Віталій Газінський, заслужений артист України - Василь Ткаченко.

З 1996 року художнім керівником та головним балетмейстером ансамблю пісні і танцю «Поділля» є заслужений артист України - Анатолій Кондюк. Головний хормейстер, заслужений артист України – Віктор Волков. Керівник оркестру – Володимир Пиріг. При формуванні репертуару, перевага надається місцевому фольклору. З кожним роком все більше народних пісень, зібраних такими знаними фольклористами, як Настя Присяжнюк, Гнат Танцюра, Родіон Скалецький, Марія Руденко, Зоя Чорна, звучать зі сцени у виконанні «Поділля».

Гастрольні шляхи колективу пролягли по найвіддаленіших куточках України та далеко за її межами. Аплодував «Поділлю» глядач Англії та Франції, Польщі та Німеччини, Швейцарії та інших країн. Ансамбль «Поділля» - універсальний художній колектив, що своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпної скарбниці народної творчості всіх регіонів області. В його програмах – історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика, купальські, жниварські, весільні пісні і танці, колядки, щедрівки.

В свіжій програмі ансамблю знайдеться місце пісням на українській, білоруській, російській, польській мовах, танцювальним та вокально-хореографічним композиціям, обрядовим картинам. Початок концерту о 18.30.

Програма концерту

«Весілля на Поділлі» (вокально - хореографічна композиція). Музичне аранжування В.Семенченка. Постановка заслуженого артиста Укріїни А.Кондюка. Солісти: М.Кондюк, А.Сімакін, Д.Ольховий, У.Кондюк.

«Коло млина коло броду» (українська народна пісня в обробці В.Волкова). Солісти: Н.Говядова, В.Карплюк.

«В чистім полі криниченька»(українська народна пісня в обробці В.Волкова).

«Полька - подолянка» (український народний танець). Музичне аранжування В.Семенченка. Постановка заслуженого артиста Укріїни А.Кондюка.

«Ой у вишневому саду» (українська народна пісня в обробці В.Волкова). Солістка Л.Коваль.

«Горщик і борщик»

«Ой, посію сім рядів гарбузів» (українські народні пісні в обробці В.Волкова). Солісти: О.Терещенко, Ю.Гордієнко.
 


Переглядів: 6648
Поширень: 0