На Вінниччині 14 травня відкрито ІІ молодіжний бієнале українських традиційних ремеселНа Вінниччині 14 травня відкрито ІІ молодіжний бієнале українських традиційних ремесел, присвячений Міжнародному дню музеїв. В експозиції представлені вироби з кераміки, різьблення по дереву, плетіння з лози, рогози, соломи, бісеру, а також витинанки, писанки, декоративний розпис, народна картина. Усі ці витвори мистецтва – це творіння юних авторів віком від 6 до 20 років, які займаються в різних мистецьких студіях та гуртках міста і області.

На Вінниччині 14 травня відкрито ІІ молодіжний бієнале українських традиційних ремеселСвято «Земля майстрів» відкрила заступник голови обласної державної адміністрації Л. Спірідонова. Вітаючи учасників свята, вона зазначила, що неоцінений скарб декоративно-прикладного мистецтва, що нараховує тисячолітню історію, має значущу силу для майбутніх поколінь. Дуже приємно відмітити той факт, що до творчої скарбниці наших майстрів входить велика кількість На Вінниччині 14 травня відкрито ІІ молодіжний бієнале українських традиційних ремеселюних талантів і це є свідченням того, що у нашої держави, нашої творчості та нашого історичного минулого є гарне майбутнє.

Під час відкриття експозиції найкращих учасників і переможців у різних номінаціях нагороджено грамотами, мистецькими каталогами та цінними подарунками.

Продовженням заходу було театралізоване свято «Земля майстрів», у якому брали участь відомі майстри видів народного мистецтва, викладачі студій та їхні учні. Також «Середньовічне слов’янське містечко» представляли клуби реконструкції «Аркона» та «Білий вовк» із майстер-класами давніх ремесел.


Переглядів: 3183
Поширень: 0