Ансамбль утворено наприкінці 1944 року при Вінницькій обласній філармонії. Колектив отримав назву «Український ансамбль пісні і танцю».

З 1996 року художнім керівником та головним балетмейстером ансамблю пісні і танцю «Поділля» є заслужений артист України - Анатолій Кондюк. Головний хормейстер, заслужений артист України – Віктор Волков. Керівник оркестру – Володимир Пиріг.

При формуванні репертуару, перевага надається місцевому фольклору. З кожним роком все більше народних пісень, зібраних такими знаними фольклористами, як Настя Присяжнюк, Гнат Танцюра, Родіон Скалецький, Марія Руденко, Зоя Чорна, звучать зі сцени у виконанні «Поділля».

Колектив репрезентував все найкраще з невичерпної скарбниці народної творчості всіх регіонів області. В програму було включено: історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика, купальські, жниварські, весільні пісні і танці та ін.

А вже 16 липня о 17.00 Юрій Грицюк і компанія презентує концерт молодих українських виконавців «Відкрий своє серце», який буде наповнений дитячою добротою і теплом, а інструментальна музика перенесе Вас у нереальний світ романтичних мрій і фантазій.


Переглядів: 4410
Поширень: 0