«Ми не планували цей проект заздалегідь. Просто ремонтували перехрестя, на якому був не асфальт, а сіра плитка. Поки працювали, помітили, що багато кам’янчан щодня носять вишиванки. Вирішили і на перехресті зробити український орнамент, вишиванку хрестиком, - розповідає заступник міського голови Сергій Бабій.

Міські перехрестя Кам\'янця-Подільського прикрасили вишиванкою

Ідею втілював департамент ЖКГ. З першого разу реалізувати задумане бригаді було важко. Вдалося з лише з третьої спроби. Але тепер ця „вишиванка“ з плитки має прослужити не менше семи років, тільки потім може потьмяніти.

Поряд із перехрестям ми зараз будуємо Європейський сквер. Там будуть 24 прапори — всіх наших європейських міст-побратимів. Також зробимо фонтан, лавки. Вони доповнюватимуть "вишите" перехрестя.

Також плануємо створити орнаменти з калини на одній з вулиць. Ми побачили, що людям подобаються такі „вишиванки“, і будемо робити їх ще. До речі, поряд із „вишитим“ перехрестям у нас є тротуар — на ньому цікавий орнамент українського трипілля. З радістю готові передати наш досвід іншим містам. Колись екс-голова КМДА Олександр Попов приїжджав до нас і вивчав наш досвід. Він планував таким орнаментом розписати набережну Дніпра, що на Оболоні»



Переглядів: 7993
Поширень: 0