Вінницький завод тракторних агрегатів, на якому зараз працює біля 1000 робітників, в 2007 році мав середньомісячні обсяги промислового виробництва близько 4, 5 млн. гривень, в цьому році вони збільшаться вдвічі. У лютому прогнозується виготовлення продукції на суму 7,7 млн. грн. З метою підвищення якості та конкурентноспроможності продукції на підприємстві проводиться технічне переоснащення виробництва. На заводі ліквідувало шкідливе виробництво, старе устаткування замінено на обладнання з врахуванням сучасних технологій.

Підприємство «Вінницяхліб» виготовляє хлібобулочну та кондитерську продукцію біля 120 найменувань. Потужності підприємства дають можливість забезпечувати основну потребу міста та значну потребу області в хлібобулочних виробах. Щодня підприємство виготовляє біля 130 - 140 тон хліба, а в святкові дні і до 200 тон. В 2007 році виготовлено хліба та хлібобулочних виробів на суму відповідно 110,4 млн. грн. та 15,3 млн. грн. В перспективі може здійснюватись модернізація існуючих виробничих потужностей та запуск нових ліній, запровадження ще вищих стандартів безпеки харчової продукції. Середньомісячні обсяги виробництва за підсумками 2007 року склали біля 10,5 млн. грн.

Підприємство «Вінницький міський молочний завод» випускає молоко та кисло-молочну продукцію під торговою маркою "Комо", це більше 70 найменувань. У Національному рейтингу "Краща торгова марка України" масло селянське та крем сирковий з наповнювачами відзначено золотою медаллю. Середньомісячні обсяги промислового виробництва в 2007 році складали біля 6 ,5 млн. грн. В поточному році підприємство планує розширення асортименту молочної продукції, фасування кисломолочних продуктів в пакети з поліетиленової плівки на автоматах ФІЛ ПЕК 5000 тощо. На даний час укладена попередня угода з компанією «КОМО» на реалізацію інвестиційного проекту по будівництву нового молочного заводу у промислово-індустріальному парку міста Вінниці.

Володимир Гройсман каже, що основна проблема наших підприємств - це недосконала законодавча база по нарахуванню і виплаті заробітної плати. «Підприємства, які працюють в правовому полі, знаходяться в нерівних умовах з меншими виробництвами, які мають можливість платити «сіру зарплату». Держава повинна врегулювати це питання. Виробникам просто не треба заважати, дати можливість розвитку та забезпечити державну підтримку для того, щоб на порозі вступу до СОТ наші підприємства мали ресурс для переозброєння, аби вдосконалити свої технології та бути конкурентноспроможними», - переконаний міський голова.


Переглядів: 3497
Поширень: 0