Місто Могилів-Подільський добре відоме не лише жителям Вінниччини, а й всім українцям. Адже на його території проходить кордон із сусідньою Молдовою. Саме тут вирішили зібратися регіональні представники органів владних структур та податківці, щоб разом розібратися з питаннями наповнення місцевих скарбниць. Оскільки головними для місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб та плата за землю, то саме вони стали пріоритетними на даному зібранні.

Розпочинаючи нараду перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Іван Мовчан поставив ряд запитань до присутніх керівників підприємств, зокрема щодо низького рівня заробітної плати найманих працівників. Яких лише виправдань не звучало в залі: повінь, відсутність замовлень, сезонність робіт. Проте, як підкреслила голова комісії з реорганізації ДПА у Вінницькій області Ірина Зленко – цифри річ вперта. Тому, жодне виправдання керівника не може бути враховане як об’єктивне. Коли розмір заробітної плати працюючих становить, приміром, близько 600-700 грн., людина, а більшість із них є ще й утриманцями сімей в кількості 3-4 осіб, не в змозі гідно прожити на таку заробітну плату. Разом з тим, дана ситуація провокує значний недобір коштів до місцевого бюджету. Адже при такому розмірі зарплати від фізичної особи до бюджету надійде, в середньому, 90 – 105 грн. і це при тому, що видаткова частина на одного працівника становить близько 3 тис. грн.

Також чимало питань виникає нині до суб’єктів господарювання, зокрема, в частині використання земельних ділянок. Так, лише платниками фіксованого сільськогосподарського податку майже 200,0 тис. га використовуються без належної реєстрації в органах Державного земельного кадастру. Як наслідок – неправомірне використання пільгового режиму сплати ПДВ та ряду інших податків.

Тому є над чим працювати і керівникам підприємств та організацій, і очільникам органів місцевого самоврядування та контролюючих структур. Адже лише співпраця дасть можливість виконати завдання Президента України – забезпечити гідний рівень життя кожному громадянину нашої суверенної держави.

Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області


Переглядів: 3276
Поширень: 0