З початку поточного року у розвиток економіки області залучено 4 млрд. 63 млн. грн. капітальних інвестицій. За 9 місяців 2011 року обсяг освоєних інвестицій в основний капітал збільшився майже вдвічі порівняно з відповідним періодом минулого року. Голова облдержадміністрації Микола Джига наголосив: «Збільшення притоку інвестицій говорить про зростання довіри бізнесу до нашої області, для нас це має важливе значення, адже це – створення нових робочих місць, податки і нове виробництво».

Внутрішні інвестори в поточному році вклали в економіку Вінниччини коштів в 29 разів більше, ніж іноземці, повідомив начальник Головного управління економіки Андрій Гижко на робочій нараді під головуванням губернатора. Приросту інвестицій досягнуто у 19 районах області та у всіх містах обласного значення, окрім м. Козятин. У Вінниці та Ладижині спостерігаються найвищі показники приросту інвестицій – у 43 рази. Також у напрямку пожвавлення інвестиційної діяльності спрацювали Крижопільський, Літинський, Липовецький та Томашпільський райони.

В основному нові інвестиції працювали на оновлення виробничих фондів, модернізацію технологічних ліній та будівництво нових об’єктів у сфері зберігання зерна та плодоовочевої продукції.

Разом з тим, голова облдержадміністрації звернув увагу на зниження темпів освоєння інвестицій в основний капітал в окремих територіях. Так, Андрій Гижко зазначив, що такого зниження допущено у м. Козятин, Гайсинському районі, Жмеринському, Козятинському, Оратівському, Погребищенському, Теплицькому, Тростянецькому районах.

За 9 місяців 2011 р. зросли обсяги прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку Вінниччини. За цей час вкладено 17, 6 млн. дол. США. Найактивнішими інвесторами виступили компанії з Австрії, Кіпру, Польщі, Франції та Лівану. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, спрямованих в економіку області з початку інвестування складає 222,7 млн. дол. США, що на 8,4% більше ніж було на початок поточного року.

Микола Джига наголосив: «Розвиток економіки області, модернізація основних її галузей залежить від приходу стратегічного інвестора в область, який готовий вкладати кошти в різні проекти». Відтак, вважає керівник області, влада повинна сприяти бізнесу на всіх етапах створення нового виробництва. Микола Джига окреслив завдання для голів райдержадміністрацій: «Робота з залучення інвестицій повинна бути на контролі кожного керівника району, в кожному районі повинні підтримуватися точки росту економіки, реалізовуватися нові високотехнологічні інвестиційні проекти, якщо такої динаміки ми не бачимо, значить влада на місцях працює недостатньо. Необхідно створювати комфортні і прозорі умови для інвестора».


Переглядів: 3668
Поширень: 0