21 грудня на черговому засіданні Ради підприємців при міському голові її представники ознайомились із новими правилами спрощеної системи оподаткування. Про ці зміни повідомила директор департаменту фінансів міської ради Наталя Луценко. Також на засіданні були присутні представники міської та обласної податкової інспекції, які дали відповіді на всі питання, які цікавили підприємців.

Фахівці прогнозують, що зміни до спрощеної системи оподаткування дозволять перейти на єдиний податок підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування. Таким чином кількість бізнесменів, які працюватимуть по спрощеній системі оподаткування, збільшиться. Зростання кількості платників єдиного податку «на руку» місту, оскільки надходження від цього виду оподаткування, йтимуть безпосередньо в міський бюджет.

Нові правила спрощеної системи оподаткування запрацюють з 1 січня 2012 року. Вінницькі бізнесмени, які входять до складу Ради підприємців при міському голові, домовились оперативно поширити серед свої колег інформацію про нові можливості в оподаткуванні. Таким чином вони відгукнулись на ініціативу міського голови Володимира Гройсмана, який закликав підприємців ще раз переглянути методи своєї господарської діяльності із тим, аби перейти на єдиний податок.

«На сьогоднішній день ми фактично маємо два джерела, які наповнюють бюджет розвитку міста - це плата за землю і єдиний податок. Тому для нас важливо, аби ці кошти надходили у якомога більших обсягах, для того, аби ми могли виконувати ті завдання, які покладені на місцеві органи самоврядування, - зазначив міський голова Володимир Гройсман.

Працівники податкової інспекції у зв\'язку зі змінами в законодавстві на початку 2012 року очікують деякі труднощі, викликані переходом суб\'єктів господарювання на нову спрощену систему оподаткування. Це пов\'язано зі скороченим терміном прийняття документів у січні. Тому податківці звернулись до міського голови Володимира Гройсмана з прохання допомогти вирішити цю ситуацію і надати приміщення, де б могли тимчасово розміститись додаткові робочі місця працівників податкової служби. Мер Вінниці пообіцяв посприяти у вирішенні цього питання і дав доручення відповідному підрозділу підготувати пропозиції і додатково проінформувати про це підприємців.


Переглядів: 3823
Поширень: 0