За день до позачергової сесії міської ради у мерії відбулись громадські слухання з обговорення проектів Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2012 рік та міського бюджету. 4 січня представники бюджетної сфери (освітяни, лікарі, соцпрацівники та ін.), представники Ради підприємців при міському голові та громадських організацій, а також усі бажаючі вінничани, мали змогу ознайомитись із тим, яким чином проводитиметься фінансування тих чи інших робіт у поточному році, куди і в якому обсязі витрачатимуться кошти з міської казни та отримати відповіді на питання, що цікавлять.

У відповідності до чинного законодавства України і Статуту територіальної громади міста Вінниці перед тим, як затвердити головний фінансовий документ міста, мають проводитись громадські слухання, на яких представники усіх сфер життєдіяльності міста зустрічаються задля того, аби ознайомитись із проектом бюджету та внести ті чи інші пропозиції.

На офіційному сайті Вінницької міської ради у розділі «Громадські слухання» було розміщено оголошення щодо дати, місця та часу проведення заходу. Тож усі бажаючі мали доступ до цієї інформації, могли бути присутніми на засіданні та висловити свою думку. Цією можливістю скористались представники освітянської сфери, медичні працівники, голови громадських організацій, квартальних комітетів, представники житлово-комунального господарства, засоби масової інформації та інші городяни. Загалом до громадського обговорення долучилось майже 80 вінничан.

Під час громадських слухань директори департаментів фінансів та економіки і інвестицій Вінницької міської ради ознайомили присутніх із проектами двох важливих документів міста. А задля того, аби більш детально ознайомитись із даними, учасникам громадських слухань було роздано інформаційні буклети із аналітичними таблицями, діаграмами та іншими матеріалами.

Міський голова Володимир Гройсман під час обговорення зазначив, що бюджет міста є публічним документом, який є загальнодоступним та прозорим. «Бюджет міста є абсолютно відкритим документом, з яким може ознайомитись будь хто із вінничан, - підкреслив очільник Вінниці. - Слід зазначити, що попри те, що бюджет 2012 року є досить складним, ми зробили усе для того, аби його збалансувати. Ми маємо амбітні плани стосовно соціально-економічного розвитку Вінниці і ставимо високі завдання на 2012 рік, але разом із тим є ряд питань державного рівня щодо наповнення бюджету. Я впевнений, що ми і надалі будемо робити усе можливе задля того, аби не втратити позитивної динаміки у міському бюджеті та забезпечити надходження до нього».


Переглядів: 4150
Поширень: 0