У ці дні вінничани зняли з рахунків 6 млн. грн., закрили вклади близько 200 чоловік, а всього в банку - майже 60 тисяч вкладників. За словами банкірів, будь-який банк може збанкрутувати, якщо 30% вкладників знімуть свої гроші. Очевидно, на це й розраховували ті, хто розпускав чутки про недостатню платоспроможність "Промінвестбанку".

- Це спланована рейдерська атака, - вважає Олексій Толстошеєв, керуючий вінницькою філією Промінвестбанку. -  Ажіотаж і паніку  недобросовісні  конкуренти посіяли якраз перед вихідними, в кінці місяця, коли перераховуються пенсії, стипендії, зарплати. А у нас - достатньо ресурсів, хороший кредитний портфель, збалансовані активи і пасиви. Наш банк - успішний, у нього високий рейтинг - серед банків першої групи "Промінвестбанк" займає шосте місце. Причин для того, щоб знімати вклади - немає.

На допомогу "Промінвестбанку" - найкрупнішому з суто українським капіталом - прийшов Нацбанк України: вивчивши ситуацію, вирішив виділити 5 млрд. грн.

- Національний банк України пропонує вкладникам "Промінвестбанку" не піддаватися на штучні, ажіотажні провокації рейдерів і утриматися від дострокового відкликання вкладів, - сказав начальник Управління Нацбанку України у Вінницькій області Анатолій Педоренко. - Люди програють від цього, адже заплатять проценти за дострокове відкликання своїх вкладів.

Олексій Толстошеєв відзначив, що вкладникам, які мають на рахунках до 50 тис. грн., взагалі нічого боятись - ці кошти забезпечені Фондом гарантування вкладів стовідсотково.
Чутки ж ходять різні - нібито "Промінвестбанк" хочуть купити іноземні капіталісти, а також і українські. Серед вірогідних покупців - прізвища одного російського та двох українських мільйонерів. А власник "Промінвестбанку" відмовляється продавати своє дітище.


Переглядів: 3685
Поширень: 0