Про нові зміни в декларуванні цін на основні продтовари: борошно, м\'ясо птиці, свинину, яловичину, варені ковбаси, кисломолочні сири, сметану, олію, яйця, цукор повідомив Ігор Галицький, начальник Державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області.

- Якщо виробник і оптовий реалізатор (підприємство оптової торгівлі) збільшує ціну більш ніж на 1%, - сказав Ігор Галицький, - тоді про це потрібно подати документи в нашу інспекцію. Протягом семи днів ми повинні зробити висновок щодо обґрунтованості такого підвищення. Якщо ціна обґрунтована, то наш висновок треба подати до Головного управління економіки ОДА, а після цього дане погодження має затвердити перший заступник голови облдержадміністрації.

Постанова щодо декларування цін на основні продукти діє з листопада 2007 року, а з 26 вересня нинішнього року змінився порядок – про що і повідомив Ігор Галицький. Виконання постанови перевіряють працівники Держінспекції з контролю за цінами, до порушників передбачені штрафні санкції, причому досить солідні.


Переглядів: 3096
Поширень: 0