Кожен четвертий вінниччанин протягом останніх трьох років не отримував доходи і не брав участі у формуванні місцевих бюджетів.

Такі дані має податкова служба у Вінницькій області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"На Вінниччині кількість незареєстрованих осіб працездатного віку вражає: відповідно до наявних відомостей ДПС України в області налічується 116 тис. фізичних осіб, які протягом останніх 3 років не отримували доходи і відповідно не брали участі у формуванні місцевих бюджетів", - інформує прес-служба ДПС області із посиланням на очільницю податкової служби Ірину Зленко.

На думку податківців, така статистика відображає негативні наслідки виплати заробітної плати у "конвертах" та без офіційного укладення угод між роботодавцями і найманими працівниками. "Для вирішення цього питання у кожному районі та місті обласного значення при місцевих органах виконавчої влади створені комісії з питань підвищення рівня оплати праці, до складу яких включені представники податкових органів", - акцентували у податковій.

За даними управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, у Вінниці нараховується 145400 працюючих. Водночас, по області на обліку у ПФ стоять 409 739 осіб.


Переглядів: 2702
Поширень: 0