Податковий інспектор із посмішкою зустрічає сумлінного платника податків у спеціально обладнаному, комфортному приміщенні: така перспектива для Вінниччини вже не за горами. У цьому впевнена керівник податкової служби Ірина Зленко. Окрім забезпечення надходжень до місцевих та державної скарбниць, вона націлює своїх підлеглих і на поліпшення сервісу для платників податків. Про це, зокрема, йшлося на нещодавній розширеній апаратній нараді відомства.

Відкриваючи засідання, голова ДПС у області Ірина Зленко зазначила, що минулий рік дав старт багатьом нововведенням щодо покращення адміністрування податків та підходів у роботі з платниками, зокрема, йдеться про невтручання в роботу легального бізнесу. Податкова служба при цьому перебувала в процесі реорганізації. На цьому тлі податківці не тільки не допустили зриву виконання поставлених завдань, але й спромоглися уникнути суттєвих нарікань з боку підприємців.

Підбиваючи підсумки роботи відомства за минулий рік, керівник податкової служби області повідомила, що податківцями області забезпечено збільшення надходжень до Зведеного бюджету області в 1,2 рази, це додаткових 814,5 млн. грн. Ця сума відповідає квартальним надходженням до бюджету. Розрахункова база до місцевого бюджету виконана на 107,6% (+132,5 млн. грн.), це більше запланованого майже на 133 мільйони гривень.

У засіданні взяв участь голова Ради ТВ АППУ у області Юрій Захарчук. Він окреслив основні завдання та принципи діяльності громадського об’єднання, а також форми співпраці із податковою службою. Юрій Захарчук також подякував Ірині Зленко за розуміння важливості ролі громадськості у формуванні свідомого платника, який знає податкове законодавство та сумлінно сплачує податки.

Керівник податкової служби також акцентувала увагу учасників зібрання на негативних наслідках виплати заробітної плати у «конвертах» та без офіційного укладення угод між роботодавцями і найманими працівниками. За її словами, на Вінниччині кількість незареєстрованих осіб працездатного віку вражає: відповідно до наявних відомостей ДПС України в області налічується 116 тис. фізичних осіб, які протягом останніх 3 років не отримували доходи і відповідно не приймали участі у формуванні місцевих бюджетів. Для вирішення цього питання в кожному районі та місті обласного значення при місцевих органах виконавчої влади створені комісії з питань підвищення рівня оплати праці, до складу яких включені представники податкових органів.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 3460
Поширень: 0