Контроль витрат державного бюджету, в першу чергу за отриманими субвенціями та тендерними процедурами є одним із семи основних напрямків роботи податкової міліції в нинішньому році. Саме тендери та цільова допомога з держбюджету є головними способами відмивання державних коштів, відтак сили податкової міліції як служби, що стоїть на захисті державного бюджету країни від фінансово-економічних посягань, зосереджені на цих напрямках.

За 5 місяців 2012 року працівниками підрозділів боротьби з розкраданням бюджетних коштів та їх легалізації податкової міліції Вінниччини викрито 9 злочинів, з них 5, скоєних переможцями державних закупівель, ще 4 – замовниками послуг за державний кошт. Так, порушені кримінальні справи за фактами зловживання службовим становищем та привласнення державних коштів посадовими особами спиртозаводу на Вінниччині, які без проведення необхідних тендерних процедур закупили партію мелясу, а також замовили послуги по перевезенню спирту. Крім того, незаконно була завищена вартість придбаного, в результаті чого бюджет загалом не дорахувався більше 4 мільйонів гривень.

На сьогодні до суду передано 3 кримінальні справи, відшкодовано збитків на суму 420 тисяч гривень, накладено арешти на загальну суму понад 35 млн. грн.



Переглядів: 3759
Поширень: 0