Україна повинна створити фінансову поліцію - орган, який би займався й питанням адміністрування податків. На це рішення очікує бізнес.

Таку думку висловив, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, під час відвідання Вінниці, віце-прем\'єр міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Є законопроект, який потребує реалізації. Ідея правильна, але для неї потрібна політична воля. Механізм елементарний - просто розподіл повноважень. Якщо економікою підприємства буде займатись безліч організацій - і податкова, й інші, толку буде мало - і податків не буде нормальних, і підприємство страждатиме. Тому слід мінімізувати втручання в економіку підприємства, і ці функції має виконувати, так, як і в інших країнах, фінансова поліція", - вважає С.Тігіпко.

Він переконаний, що створення такого спеціалізованого органу, водночас із скороченням повноважень СБУ, МВС і Генпрокуратури з розслідування злочинів в економічній сфері, забезпечить збільшення надходжень до державного бюджету. "Вбачаю механізм збільшення надходжень податків. Фінансова поліція не буде дозволяти собі закривати підприємства і думатиме про перспективу, яка повинна бути і завтра, і післязавтра", - переконує віце-прем\'єр.

Нагадаємо, фінансову поліцію може бути створено в Україні, на прикладі низки європейських країн, вже у 2013 році. Передбачається, що новий орган підпорядковуватиметься Міністерству фінансів.



Переглядів: 4837
Поширень: 0