Володимир Гройсман та Павел Цетковський

Кредитні кошти будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів комунальної власності. Крім цього кредит Ерсте Банку використовуватиметься для погашення облігацій серії F випуску 2008 року та кредиту, отриманого Вінницею у 2011 році.

Нагадаємо, що Департамент фінансів Вінницької міської ради у травні 2012 року проводив тендер на залучення кредитних ресурсів, переможцем якого став Ерсте Банк.

«Співпраця з муніципалітетами є одним із пріоритетів Ерсте Банку, – говорить Павел Цетковський, голова правління АТ «Ерсте Банк». – Ми досить консервативні в оцінці позичальників. В прийнятті рішення про надання кредиту Вінниці для нас важливими були не лише стабільні фінансові показники, а й прозорі та професійні підходи до управління міським бюджетом. Крім цього наше бачення потенціалу розвитку міста співпадає із ініціативами міської та обласної влади, що сфокусовані на інноваціях, проектах енергоефективності тощо. Це створює додаткові можливості для нашої співпраці в майбутньому».

В свою чергу, мер Вінниці Володимир Гройсман підтвердив зацікавленість міста у розширенні співпраці з Ерсте Банком: «Кредитна лінія підтверджує стійку фінансову позицію міста Вінниця та ще раз демонструє ефективність співпраці муніципалітету з бізнесом. Ми вдячні Ерсте Банку за надання довготермінової підтримки, яку буде спрямовано на розвиток міста, покращення інфраструктури та підвищення рівня житті вінничан».

Завдяки успішним муніципальним проектам у Дніпропетровську, Харкові та Миколаєві, а також традиційно сильним позиціям Erste Group в даній сфері у Центральній та Східній Європі, Ерсте Банк є банком фінансовою установою, до якої в першу чергу звертаються за комплексними рішеннями фінансування муніципалітетів. Окрім надання кредитних ліній для придбання техніки та транспорту чи проведення ремонтних або будівельних робіт банк також пропонує спеціальне фінансування інфраструктурних проектів.



Переглядів: 4619
Поширень: 0