Про це зазначив начальник управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Руслан Слюсаренко під час прес-конференції, яка відбулася 15 серпня у прес-центрі управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації.

Беззаперечним є той факт, якщо розвивається будівельна галузь – розвивається держава. Адже одне робоче місце в житловому будівництві дає вісімдесят робочих місць в суміжних галузях, а одна вкладена в галузь гривня – три гривні приросту ВВП.

Інформуючи про темпи і об‘єми будівельних робіт області Руслан Слюсаренко зазначив, що за оперативною інформацією за 7 місяців поточного року в області побудовано 193,7 тис. кв.м загальної площі житла, (що становить 60% до планових показників на рік та в 1,7 р. більше, ніж за 7 місяців 2011 року), в тому числі завершено 10 багатоквартирних житлових будинків на 579 квартир загальною площею житла 35,2 тис.кв.м.

За його слова, в області активно здійснюються заходи щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України в житловому будівництві, зокрема розгортається програма здешевлення вартості іпотечних кредитів.

На даний час в регіоні визначено 12 будинків, 333 квартири, які можуть бути придбані громадянами в рамках реалізації соціальної ініціативи Президента «Доступне житло».

Із позичальниками на сьогодні укладено 11 договорів та видано стільки ж кредитів для придбання житла.

Руслан Слюсаренко також зазначив, що управління капітального будівництва ОДА є найбільшим регіональним замовником будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. На 2012 рік обсяг капіталовкладень, передбачений управлінню капітального будівництва ОДА, становить 123,0 млн.грн. ( у 2011 році ліміт становив 67,0 млн.грн., у 2010 році – 20,3 млн.грн.).

В 2012 році управлінням фінансується будівництво та реконструкція 24 об’єктів, де на сьогоднішній день виконано робіт на 17 млн. грн.

Завдяки фінансовій допомозі з державного бюджету на завершальному етапі знаходиться будівництво сучасного хірургічного корпусу обласної лікарні імені Пирогова. Так, у 2012 році для продовження будівництва з державного бюджету передбачено 79,0 млн.грн. та 3,75 млн.грн. співфінансування з обласного бюджету. На сьогодні держава профінансувала 38,0 млн.грн. Усі будівельно-монтажні роботи планується завершити в поточному році.

Також з державного бюджету для фінансування будівництва та реконструкції об’єктів Вінницької області передбачено майже 56 млн.грн. коштів державного фонду регіонального розвитку.

Завдяки фінансовій підтримці практично завершено роботи з реконструкції будівель для розміщення службового бюро судмедекспертизи по вул.Г.Успенського в м.Вінниці; завершені процедури державних закупівель і будуть продовжені роботи по реконструкції з надбудовою другого поверху відділення термінової та планово-консультативної допомоги в «Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» в м.Вінниці; розпочато роботи по реконструкції дошкільного навчального закладу в с.Вищеольчедаїв Мурованокуриловецького району. Кошторисна вартість проекту 1,3 млн.грн., виділено у 2012 році – 1,0 млн.грн. Продовжуються роботи по реконструкції школи №1 в смт.Чечельнику.

Завдяки виділеним коштам після багаторічної перерви буде відновлено будівництво шкіл-довгобудів у Гайсинському, Шаргородському, Погребищенському та Вінницькому районах.

Ведуться роботи по пристосуванню залишків ставки «Вервольф» для філії Вінницького обласного краєзнавчого музею «Історико-меморіальний комплекс пам’яті жертв фашизму» на території Стрижавської селищної ради Вінницького району. На даний час завершено роботи по службовому павільйону, виконані роботи по водозабезпеченню та каналізуванню. Проводиться монтаж металевих конструкцій каркасу музейного павільйону, благоустрій території. Загальна кошторисна вартість – 4,5 млн.грн., передбачено у 2012 р. – 2,0 млн. грн.

Підводячи підсумки прес-конференції Руслан Слюсаренко зазначив, що завдяки фінансовій підтримці як субвенцій з державного бюджету, так і обласного розв’язано чимало соціальних питань, суттєво скоротився обсяг незавершеного будівництва, побудовані та реконструйовані дитячі садки, школи, лікарні.



Переглядів: 3834
Поширень: 0