Під час  проведення хронометражу виторгів на АЗС, яка належить підприємцю Г., середньоденний виторг протягом 10 діб обліку склав 3,03 тис.грн. При цьому, до початку  хронометражу підприємець проводив через реєстратор розрахункових операцій лише 0,94 тис.грн. в день.

Голова ДПС у Вінницькій області І.В.Зленко наголошує, що здійснення хронометражів у суб’єктів господарювання, які мають ризики неповного декларування отриманої виручки є окремим із важливих напрямків роботи податкової служби Вінниччини.

Протягом поточного року такі хронометражі проведено у 31 суб’єкта господарювання. Внаслідок цього у 97 % випадків досягнуто зростання виторгів у середньому на 8,3 %, що в свою чергу вплинуло на ріст добровільно задекларованих сум доходів, а відповідно і до зростання надходжень до бюджету. Так, хронометраж виторгу за надані послуги на одному з районних ринків показав реальні суми отриманої плати 2,8 тис.грн. за день, що на 27,5 % більше ніж підприємство звітувало раніше (2,2 тис.грн.). Хронометраж у кафе вінницького підприємця А. впродовж певного періоду часу привів до чотирикратного зростання виручки закладу з 500 гривень на день до 1950 гривень.

Основна увага при організації роботи у даному напрямку приділяється хронометражу виторгів на АЗС. Із 16 проведених заходів, у всіх випадках, досягнуто зростання виторгів, а відповідно і збільшення добровільної сплати податків.

 



Переглядів: 3977
Поширень: 0