20 та 21 вересня у місті Одесі пройде координаційна рада керівників органів податкових (фінансових) розслідувань держав – учасниць СНД, участь у якій візьмуть також представники Європолу, країн Євросоюзу та Азії.

Головною метою великого світового форуму є створення міжнародної системи обміну інформацією про податкові злочини. Необхідність існування подібної системи визріла давно, оскільки фінансова злочинність набула міжнародного характеру, а світова економічна криза наочно продемонструвала, що економіки різних країн є взаємозалежними.

Участь у нараді візьмуть і представники підрозділу по боротьбі з податковою злочинністю Вінниччини. «В області є чимало підприємств із міжнародними фінансовими зв’язками, - відзначає з цього приводу начальник управління податкової міліції ДПС у Вінницькій області Андрій Таранов. – Нерідко ці зв’язки використовуються для виведення коштів у тіньовий обіг через офшори. Особисті зустрічі і професійне спілкування дозволять нам у майбутньому більш ефективно протидіяти податковій злочинності в цьому напрямку.

Подібного роду міжнародна конференція вже проходила у травні-червні цього року в м. Ірпені на базі Національного університету ДПС України за участю представників більше десятка країн СНД, Азії та Євросоюзу. Практичну користь міжнародного обміну інформацією одноголосно відзначили всі учасники конференції.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 3154
Поширень: 0