За словами авторів законопроекту, його розроблено за результатами проведеного системного аналізу практики застосування норм Податкового кодексу України з метою законодавчого унормування найбільш актуальних проблемних питань, подальшого спрощення адміністрування податків і зборів органами ДПС.

Серед іншого, законопроект спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу. Зокрема, передбачається запровадження для „спрощенців” другої групи податковий період – календарний рік (замість календарного кварталу). Це дозволить скоротити кількість податкової звітності, документообіг, покращить рівень адміністрування єдиного податку.

Також передбачено скасування обмежень по критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку, що сприятиме створенню додаткових робочих місць. Також запропоноване зниження ставки єдиного податку для 5 та 6 груп з 7% і 10% до 5% і 7%, запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування. Таким чином, законопроект спрямований на подальше удосконалення спрощеної системи оподаткування.



Переглядів: 3701
Поширень: 0