«Чи буде Вінниця зустрічати Новий рік з теплом та гарячою водою – залежить від розрахунків населення за спожиті послуги, - про це повідомив 17 грудня перший заступник міського голови Іван Михайлюк на нараді з керівниками теплопостачальних організацій. - На сьогоднішній день ситуація критична, адже рівень розрахунків населення за спожиті послуги у листопаді недостатній і сягає 38 %, а близько 85 % від усіх розрахунків, які йдуть на ДК «Газ України» - це саме розрахунки населення».

22-23 грудня – визначальні дні щодо прийняття рішення про виділення лімітів газу для Вінниці. «У вівторок ДК «Газ України» визначиться, які міста України будуть відключені від газу, адже технічно це можливо і, я думаю, позиція буде надто жорстка, - каже Іван Михайлюк, - якщо НАК «Нафтогаз України» не виділив газу для Києва, то є вірогідність, що Вінниця може також лишитися без тепла».

Касовий розрив на сьогоднішній день сягає 17 днів. ДК «Газ України» вимагає розрахунків день в день «Дали газ – розрахуйтесь». До п’ятниці має врегулюватися питання щодо відправки коштів по бюджету за послуги, надані бюджетним установам у грудні місяці. Всі кошти підуть прямими розрахунками з ДК «Газ України» за газ, а це близько 4 млн. грн. Таке рішення є досить важким для тепловиків, адже вони мають заборгованість по заробітній платі. Трудові колективи деяких вінницьких теплопостачальних організацій не отримали її ще за вересень.


Переглядів: 3256
Поширень: 0