У листопаді, порівняно з листопадом минулого року, на Вінниччині обсяги промислового виробницва скоротились на 9%. Однак це ще поки не спад.

- До початку року обсяги промислового виробництва у Вінницькій області до відповідного періоду минулого року складають приріс 1,5%, - каже перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій. - Це поки що не спад, це процес відомий під назвою рецесія - скорочення темпів економічного зростання сфери промисловості. Ми прогнозуємо заверешення року на рівні плюс 0,3 - 0,5%.

В цілому в Україні в листопаді 2008 року, порівняно з листопадом минулого року, промислове виробництво скоротилось на 30%. За словами першого заступника губернатора, тенденції, які нині намітились в галузі економіки в державі, носять загрозливий характер. Також Валерій Коровій зазначив, що в січні прогнозується значне скорочення працівників, зайнятих нині в сфері продажу побутової техніки та логістики. Це досить тривожна тенденція, в основі якої достатньо складні фактори, пов\'язані в тому числі і з девальвацією гривні, каже Коровій.


Переглядів: 3243
Поширень: 0